swiftech-predstavil-blok-vodniho-chlazeni-pro-graficke-karty-komodo-r9-le
Novinka Swiftech představil blok vodního chlazení pro grafické karty Komodo R9-LE

Swiftech představil blok vodního chlazení pro grafické karty Komodo R9-LE

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 5. 2014 09:00

Nedávno jsme Vám přinesli zprávu o vydání bloku vodního chlazení Komodo NV-LE od Swiftech pro grafické karty NVIDIA GeForce GTX Titan, Titan Black, GTX 780 a GTX 780 Ti. Nyní Swiftech vydává další verzi tohoto bloku určenou pro grafické karty AMD Radeon.

Reklama

Blok je označen jako Komodo R9-LE a již z jeho názvu je tedy zcela patrné, že je určen k chlazení grafických karet série Radeon R9. Konkrétně se jedná grafické karty Radeon R9 290 a 290X v referenčním provedení. Blokem voda prochází přímo přes nejvíce zatěžované oblasti jako je GPU, grafické paměti a modul regulace napětí (VRM) včetně MOSFET tranzistorů. Díky bloku tak může karta zůstat stabilní i při vyšším přetaktování.   

 Swiftech představil blok vodního chlazení pro grafické karty Komodo R9-LE

Blok zakrývá celou plochu PCB, čímž je zajištěno chlazení všech komponent a zabráněno nechtěnému poškození PCB při manipulaci s kartou. Zadní strana bloku (backplate) je vyrobena z kartáčovaného hliníku a stará se o dodatečné ochlazování MOSFETů na zadní straně PCB. K bloku jsou dodávány také vyměnitelné barevné průsvitné svítící proužky. Tyto proužky zajišťují nasvícení samotné kapaliny, boční strany bloku a loga Swiftech na backplate. Dodávány jsou čtyři barvy proužků a to červená, zelená, modrá a čirá (bílá). 

 Swiftech představil blok vodního chlazení pro grafické karty Komodo R9-LE

Běžná cena bloku Swiftech Komodo R9-LE byla stanovena na 179,95 dolarů, což je asi 3560 Kč.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama