oneplus-one-aspiruje-na-nejlepsi-smartphone-sveta
Novinka OnePlus One aspiruje na nejlepší smartphone světa

OnePlus One aspiruje na nejlepší smartphone světa

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 4. 2014 08:00 2

V Evropě neznámý čínský výrobce OnePlus představil nový špičkový smartphone, který zastiňuje modely od zavedených výrobců. Výbava je špičková ve všech ohledech, cena pak překvapivě nízká. Nejlevnější variantu s 16 GB bude možné zakoupit za 269 eur, v přepočtu 7 400 korun. Verze s pamětí 64 GB bude stát 299 eur, tedy v přepočtu 8 200 korun. Prodej telefonu bude zahájen v polovině května v Rakousku, Belgii, Dánsku, Finsku, Francii, Německu, Hong Kongu, Itálii, Nizozemí, Portugalsku, Španělsku, Švédsku, Tchajwanu, Velké Británii a USA.

Reklama

Nedávno oficiálně představený top model One od čínské společnosti OnePlus sází na operační systém CyanogenMod S11, který je postaven na Androidu. Jako zobrazovač výrobce použil 5,5palcový Full HD displej s výbornými pozorovacími úhly a tenkým postranním rámečkem.

Fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů podporuje technologii HDR, má světelnost f/2.0 a dokáže natáčet 4K videa. Nechybí blesk. Druhý fotoaparát umístěný nad displejem zvládne pořizovat 5megapixelové snímky.

O nedostatek výkonu se smartphone opravdu obávat nemusí, je totiž vybaven procesorem Qualcomm Snapdragon 801 na frekvenci 2,5 GHz a grafickým čipem Adreno 330. Paměť RAM má velkorysou kapacitu 3 GB. Uživatelská vestavěná paměť může mít buď 16 GB, nebo 64 GB. Telefon ovšem nepodporuje paměťové karty. O přísun energie se stará akumulátor s kapacitou 3 100 mAh.

Výbava dále zahrnuje GPS, ale i podporu ruského systému GLONASS, 3G, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1 a NFC.

V České republice a na Slovensku se OnePlus One oficiálně prodávat nebude. Na druhou stranu proč si neudělat za pěkného počasí výlet a telefon si nezakoupit u našich sousedů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama