benchmark-prozradil-specifikace-handheldu-nvidia-shield-2
Novinka Benchmark prozradil specifikace handheldu nVidia Shield 2

Benchmark prozradil specifikace handheldu nVidia Shield 2

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 4. 2014 10:00

V databázi androidího benchmarku AnTuTu se objevily základní specifikace druhé generace handheldu nVidie. Také nový Shield bude primárně zaměřen na hráče, kteří touží po supervýkonné konzoli a nehledají jen kompromisní zařízení.

Reklama

Podle populárního testu byl Shield 2 vybaven čtyřjádrovou Tegrou K1 v 32bitové variantě s jádry Cortex-A15, která může pracovat v rozmezí 51 až 2524 MHz. Nejnovější čipset od Nvidie samozřejmě nadchne především náruživé hráče. 192 grafických jader je postaveno na architektuře Kepler, která se používá i v běžných grafických kartách.

Kapacita RAM se zvýší z původních 2 GB na 4 GB, což vývojářům otevře prostor pro uvádění opravdu náročných her. Vylepšení se dočká i LCD displej. Rozlišení vzroste ze 720 × 1 280 obrazových bodů na 810 × 1 440 bodů. Hodnota úhlopříčky není známa. Vestavěné úložiště bude mít kapacitu 16 GB.

Předfinální vzorek handheldu měl také přední kameru s rozlišením 0,3 megapixelu, což odpovídá 480 × 640 pixelům. První Shield fotoaparát neměl žádný. Konzole v nefinální verzi běžela na operačním systému Android 4.4.2 KitKat.

Datum uvedení a cena jsou neznámé, ovšem něco nám říká, že k vydání nového Shieldu 2 by mohlo dojít už v létě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama