nokia-jiz-patri-microsoftu
Novinka Nokia již patří Microsoftu

Nokia již patří Microsoftu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 4. 2014 16:30

Finská společnost Nokia dokončila prodej své divize výroby mobilních telefonů americkému Microsoftu. Obě firmy se současně dohodly, že součástí transakce nebudou dvě továrny v Indii a Koreji. Microsoft se dohodl na převzetí divize Nokie za 5,44 miliardy eur loni v září.

Reklama

„Dnes do naší rodiny vítáme divizi zařízení a služeb společnosti Nokia. Schopnosti a aktiva v oblasti mobilních zařízení, které si s sebou přinese, naši transformaci urychlí,“ uvedl včera Satya Nadella, generální ředitel společnosti Microsoft.

Stephen Elop, bývalý prezident a generální ředitel společnosti Nokia, jehož přímým nadřízeným teď bude Satya Nadella, bude působit ve funkci výkonného viceprezidenta pro oblast zařízení (Devices Group) společnosti Microsoft a přitom dohlížet na rozšířenou divizi zařízení, jejíž součástí jsou chytré telefony a tablety Lumia, mobilní telefony Nokia, herní konzole Xbox (hardware), tablety Surface, produkty a příslušenství s dotykovou technologií Perceptive Pixel (PPI).

S mobilními telefony Nokia se společnost Microsoft dále zaměří na trh s cenově dostupnými mobilními zařízeními, který představuje podle společnosti Strategy Analytics roční příležitost o objemu 50 miliard dolarů a kde zprostředkuje první zkušenost s mobilním zařízením další miliardě lidí.

V rámci této transakce bude společnost Microsoft respektovat veškeré záruky poskytnuté stávajícím zákazníkům společnosti Nokia na stávající zařízení.

Zdroj: TZ Microsoft

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama