mlg-stavi-v-cine-esport-stadion-s-15-000-misty-k-sezeni
Novinka MLG staví v Číně eSport stadion s 15 000 místy k sezení

MLG staví v Číně eSport stadion s 15 000 místy k sezení

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 4. 2014 15:00

Bude se jednat o vůbec první stadion nebo spíše arénu takové velikosti, určenou přímo pro eSporty, tedy profesionální hraní PC her.

Reklama

První práce na výstavbě stadionu už začaly a dostavba a otevření MLG arény jsou plánovány na rok 2017. Aréna je situována na ostrov Hengqin v Číně, který se nachází nedaleko centra hazardu, regionu Macau. ESport stadion bude zbudován v rámci většího projektu, který se nazývá V-Zone. Jedná se o projekt, na němž se podílejí holdingy Lau Fun a eSun, které do výstavby nejen tohoto stadionu investovali 18 miliard dolarů. 

MLG staví v Číně eSport stadion s 15 000 místy k sezení
i Zdroj: PCTuning.cz

V-Zone je prakticky projekt vybudování jakéhosi kreativního zábavního městečka, kde bude mimo jiné prostor pro herní vývojáře, kteří zde budou moci prezentovat nové hry a herní zařízení. Celá tato oblast by pak měla být zaměřena na hraní a herní tématiku. Měly by zde vzniknout také restaurace a obchody, které by se měly také držet hraní a herní tématiky vůbec. 

MLG staví v Číně eSport stadion s 15 000 místy k sezení
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Aréna by měla být otevřena pro fanoušky "eSportování" prakticky celý rok a měla by být přizpůsobena pro živé přenosy z důležitých turnajů, které se zde budou konat. Jedná se již o druhý vpád americké organizace Major League Gaming na neamerický trh, začátkem tohoto roku totiž začalo MLG spolupracovat s brazilskou Grupo Águia, která je největší brazilskou společností zabývající se profesionálním hraním. Mimo této Čínské arény, se MLG snaží vybudovat více eSport arén také v USA.  

Zdroj: Bit-tech.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama