asus-predstavil-dual-gpu-grafickou-kartu-gtx-titan-z
Novinka ASUS představil dual-GPU grafickou kartu GTX Titan Z

ASUS představil dual-GPU grafickou kartu GTX Titan Z

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 4. 2014 16:00 9

Společnost ASUS, jako první výrobce, představila svoji dvoučipovou grafickou kartu GeForce GTX Titan Z, založenou na referenčním modelu NVIDIA. 

Reklama

Jedná se o vysoce výkonnou dvoučipovou grafickou kartu, která je určena profesionálům, náročným uživatelům i hráčům. Dodávaná je s nástrojem Titan Z GPU Tweak, který umožňuje uživatelům ladit parametry grafické karty v reálném čase. Tento nástroj pomáhá například měnit frekvenci GPU či pamětí a tím ji přetaktovat. Regulovat jí lze také rychlost ventilátorů či kartu.

ASUS představil dual-GPU grafickou kartu GTX Titan Z
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Teď něco ke specifikacím karty. Jak jsem již zmínil, jedná se o kartu založenou na dvou GPU GK110. Základní frekvence GPU karty je 705 MHz, zatímco boost frekvence dosahuje hodnoty 876 MHz. Karta je vybavena 12 GB GDDR5 pamětí, které pracují na frekvenci 7000 MHz a využívají 768bitové paměťové rozhraní

Další grafický výkon je reprezentován celkem 5760 CUDA jádry. Díky tomu a 12 GB pamětí lze ke kartě bez problémů připojit i několik monitorů s UHD rozlišením. Pro připojení zobrazovacích zařízení, lze využít porty DVI-I a DVI-D, jedno rozhraní HDMI a DisplayPort 1.2. Podle snímků by měla karta zabírat tři sloty. 

ASUS představil dual-GPU grafickou kartu GTX Titan Z
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Dále se dočkáme také podpory technologií NVIDIA GPU Boost 2.0 a G-Sync. Karta měla být dostupná už od dnešního dne, ale zatím to vypadá, že si na zahájení prodeje budeme muset ještě nějaký ten den počkat vzhledem k odkladu vydání ze strany NVIDIA.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama