ek-vydava-pwm-variantu-cerpadla-vodniho-chlazeni-ek-dcp-4-0
Novinka EK vydává PWM variantu čerpadla vodního chlazení EK-DCP 4.0

EK vydává PWM variantu čerpadla vodního chlazení EK-DCP 4.0

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 4. 2014 12:00

Známý výrobce prvků vodního chlazení, firma EK Water Blocks, představila svoji novou vodní pumpu EK-DCP 4.0, která je nově vybavena možností automatické či manuální regulace výkonu čerpadla. 

Reklama

Rychlosti vypouštění vody do systému vodního chlazení lze ovládat buď regulátorem otáček ventilátorů nebo přímo z BIOSu základní desky, pomocí PWM, tedy pulzní šířkové modulace. EK-DCP 4.0 PWM je tedy ideální volbou pro všechny nadšence do vodního chlazení, kteří chtějí mít kontrolu nad průtokem vody skrze systém vodního chlazení. 

EK vydává PWM variantu čerpadla vodního chlazení EK-DCP 4.0
i Zdroj: PCTuning.cz

Čerpadlo by mělo jít snadno integrovat do systémů s nejnovějšími vodními bloky, včetně nového bloku vodního chlazení pro grafickou kartu Radeon R9 290X od EK, o němž jsme Vás nedávno informovali. Čerpadlo je poměrně kompaktní, tiché a dokáže zajistit průtok vody až 800 litrů za hodinu. Pumpa je dále opatřena napájecími kabely, které jsou potaženy černou bužírkou. Jedná se o 4pinový Molex a kabel s 4pinovým PWM ventilátorovým konektorem

EK vydává PWM variantu čerpadla vodního chlazení EK-DCP 4.0
i Zdroj: PCTuning.cz

Střední doba mezi poruchami (MTBF) by se měla pohybovat kolem 50 000 hodin při 25°C, přičemž maximální teplota systému může být až 60°C. Nová pumpa je kompatibilní s expanzní nádobou EK-DCP 4.0 X-RES. Na své si určitě přijdou jak nadšenci do vodního chlazení, tak nároční overclockeři.

Cena čerpadla byla stanovena na 47,95€ vč. DPH (1 300 Kč).

Zdroj: EKWB

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama