aoc-zahajilo-prodej-dvou-28-monitoru-vyuzivajicich-mva-panel
Novinka AOC zahájilo prodej dvou 28" monitorů využívajících MVA panel

AOC zahájilo prodej dvou 28" monitorů využívajících MVA panel

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

24. 4. 2014 10:00

Společnost AOC přichází na trh se dvěma monitory s velikostí úhlopříčky 28", které využívají typ panelu MVA a nesou označení m2870Vhe a m2870Vq.

Reklama

Společným rysem obou nových modelů je zmíněný 28" displej s poměrem stran 16:9 a rozlišením Full HD. Zmíněná technologie displeje MVA zajišťuje zobrazení bohatých a sytých barev, vysoký kontrast a slušnou dobu odezvy. Podsvícení displeje je zajištěno pomocí LED. Oba modely jsou navíc vybaveny celou řadou vstupů. 

AOC zahájilo prodej dvou 28" monitorů využívajících MVA panel
i Zdroj: PCTuning.cz

Teď k samotným specifikacím obou monitorů. Ty zahrnují kromě zmíněného rozlišení také kontrastní poměr 3000:1, pozorovací úhly 178° v obou směrech a dobu odezvy 5 ms. Jas monitorů potom dosahuje hodnoty 300 cd/m². Oba monitory se pochlubí možností připojení přes digitální porty DVI a HDMI a analogový vstup D-Sub. Model m2870Vq je dále vybaven také rozhraním DisplayPort. Dočkáme se u něj navíc vestavěných stereo reproduktorů

Využít můžeme také řadu nástrojů, které do jisté míry usnadňují nastavení monitorů a celkový uživatelský komfort. Mezi nimi nechybí také režimy, které snižují spotřebu energie. Zajímavostí je program Screen+, který umožňuje rozdělení obrazovky do čtyř samostatných oblastí, v nichž můžeme zobrazovat jednotlivé aplikace. Za zmínku stojí také to, že oba monitory splňují certifikace TCO 6.0 a Energy Star 6.0. 

AOC zahájilo prodej dvou 28" monitorů využívajících MVA panel
i Zdroj: PCTuning.cz

Model m2870Vhe je již k dostání i u nás za cenu pohybující se kolem 6 500 Kč. Na model m2870Vq si budeme u nás muset ještě počkat. Jeho cena na ostatních trzích se pohybuje okolo 190 liber

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama