apek-maxpad-svetove-prvni-dotykova-smart-tv-s-windows-8-1
Novinka Apek Maxpad- světově první dotyková Smart TV s Windows 8.1

Apek Maxpad- světově první dotyková Smart TV s Windows 8.1

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 4. 2014 06:00 1

Chytré televizory jsou povětšinou založeny na operačním systému Android nebo třeba webOS, jako například nejnovější generace SmartTV od LG, nevyhneme se ani proprietárním OS. Společnost Apek na to jde jinak a svoji novou chytrou televizi vybavila OS Windows 8.1.

Reklama

Microsoft se stále snaží více či méně úspěšně prorazit s Windows na trh s mobilními zařízeními. K vidění jsou především tablety, chytré telefony a hybridní zařízení s dlaždicovým operačním systémem Windows 8. Nyní Microsoft upírá svoji pozornost i na trh s chytrými televizory.

Úplně prvním chytrým televizorem, založeným na operačním systému Windows 8.1, se nyní stala Smart TV nazvaná MaxPad od brazilské společnosti Apek. Jelikož je Windows 8/8.1 navržen pro ovládání pomocí dotykového rozhraní, je Maxpad vybaven dotykovým displejem, který lze ovládat více dotyky (pravděpodobně deseti).   

Apek Maxpad- světově první dotyková Smart TV s Windows 8.1
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Televizor by měl nabídnou možnost rozpoznání různých gest, která jsou pro ovládání Windows 8.1 přednastavena. Kromě netradiční volby operačního systému se dočkáme také poměrně solidní hardwarové výbavy. Maxpad je totiž vybaven quad-core APU ze série A10 od AMD. Mělo by se tedy pravděpodobně jednat o APU A10-5800K, které je zároveň vybaveno grafickým čipem Radeon HD7660D.  

Kromě toho je televizor vybaven také hybridním vnitřním úložištěm, jehož součástí je 60GB SSD disk, na němž je předinstalováný samotný systém, a 500GB pevný disk, který slouží k ukládání video souborů a ostatních dat. Maxpad lze ovládat buď pomocí dotykového rozhraní displeje, nebo pomocí bezdrátové Air Mouse myši a klávesnice, které jsou ke Smart TV dodávány. Kromě toho můžeme využít také vestavenou webovou kameru s rozlišením 5Mpx, která umožňuje provozovat videokonference v rozlišení Full HD

Apek Maxpad- světově první dotyková Smart TV s Windows 8.1
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Shrnuto a podrženo, tento televizor je ve své podstatě solidně vybavené AiO PC s velkým dotykovým displejem. K dostání by měly být tři velikostní varianty s úhlopříčkami 39, 50 a 64,5 palce. Nejmenší dostupný model s úhlopříčkou 39 palců bude k dostání za cenu 5700 dolarů, tedy přibližně 113 000 korun.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama