ergo-8800-nova-ergonomicka-bezdratova-mys-od-genius
Novinka Ergo 8800 – nová ergonomická bezdrátová myš od Genius

Ergo 8800 – nová ergonomická bezdrátová myš od Genius

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 4. 2014 06:00 4

Firma Genius, výrobce počítačových periferií a příslušenství, oznámila vydání své nové bezdrátové myši Ergo 8800, která se pochlubí především svojí vysokou ergonomií.

Reklama

Tato myš je navíc speciálně navržena pro využití v prostředí operačních systémů Windows 8 a 8.1. Pro aktivaci režimu Windows 8 stačí současně zmáčknout rolovací kolečko a levé a pravé tlačítko myši. Po aktivaci tohoto režimu mohou uživatelé snadno přepínat mezi aktivními aplikacemi a otevírat jednotlivé dlaždice jediným kliknutím. Kromě toho lze pomocí myši také snadno přepínat mezi posledními použitými aplikacemi a prostředím Modern UI

Ergo 8800 – nová ergonomická bezdrátová myš od Genius
i Zdroj: PCTuning.cz

Celkem je myš vybavena sedmi fyzickými tlačítky. Když opomineme rolovací kolečko a levé a pravé tlačítko, můžeme využít dvě boční tlačítka pro posun na další a přechod na předchozí stránku, tlačítko Flying Scroll, které umožňuje posun webovými stránkami či dokumenty v osmi směrech s použitím rolovacího kolečka., a tlačítko nastavení DPI.

Ergo 8800 – nová ergonomická bezdrátová myš od Genius
i Zdroj: PCTuning.cz

Vybrat si můžeme za tří režimů nastavení DPI, nebo chcete-li nastavení rozlišení snímače a to 800, 1200 a 1600 DPI. Myš využívá optický snímač, který má být navržen tak, aby snižoval spotřebu energie. Díky tomu by měla sada dvou AA baterií, které jsou součástí balení, vydržet až 36 měsíců provozu. Díky nízké spotřebě může být myš napájena buď dvěma, nebo pouze jednou AA baterií. 

Ergo 8800 – nová ergonomická bezdrátová myš od Genius
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavním aktivem Ergo 8800 by měl být její tvar neboli ergonomie myši. Ta by měla poskytnout maximální pohodlí při dlouhodobém používání. Tvar by měl navíc ruce umožňovat optimální polohu pro zápěstí a předloktí, což by mělo také do jisté míry eliminovat poškození ruky a ohrožení různými druhy RSI (poškození z opakovaného namáhání).

Pro připojení slouží malý pico USB přijímač. ERGO je již nějakou dobu k dostání i u nás za cenu pohybující se kolem 380 Kč, což je poměrně překvapivé vzhledem k tomu, že za velkou louží je její cena 49,99 dolarů. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama