firma-acme-portable-oznamila-vydani-sve-prvni-prenosne-pracovni-stanice-s-rozlisenim-4k
Novinka Firma ACME Portable oznámila vydání své první přenosné pracovní stanice s rozlišením 4K

Firma ACME Portable oznámila vydání své první přenosné pracovní stanice s rozlišením 4K

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 4. 2014 14:00 8

ACME Portable, výrobce vysoce výkonných přenosných počítačů, chystá na výstavě NAB 2014 představit svůj vůbec první přenosný pracovní počítač, který zvládá zobrazovat ve 4K (UHD) rozlišení. 

Reklama

Tato pracovní stanice byla nazvána MegaPAC L2 a je ideálním nástrojem pro celou škálu různých prací, díky displeji INVOLVE 4K. Pracovní stanice by měla zvládat úkony jako je 3D referování, post-produkční procesy a profesionální úpravy fotografií. Dalším aktivem je, že je stanice vybavena dvěma 24palcovými monitory situovanými nad sebe. Primární monitor rozlišení Ultra HD (3840 × 2160 pixelu), zatímco sekundární vrchní monitor dokáže zobrazovat v rozlišení Full HD (1920 ×1080 pixelů). 

Kromě toho nabídne MegaPAC L2 také solidní výkon, který zajišťuje chod náročných video editačních a grafických programů jako jsou produkty od SolidWorks nebo software pro střih videa Final Cut Pro. Pracovní stanice poslouží stejně dobře také televizním produkčním týmům, které se pohybují "v terénu".  Ale podívejme se na samotné specifikace stanice.

Firma ACME Portable oznámila vydání své první přenosné pracovní stanice s rozlišením 4K
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Vybrat si budeme moci buď procesor Intel Core i7 nebo 12jádrový serverový procesor Intel Xeon. K dostání budou také různé kombinaci instalovaných pevných disků až do kapacity 20 TB a operačních pamětí DDR3 ECC LRDIMM do kapacity 1 TB. Vybrat si je možné také jednu z výkonných grafických karet od NVIDIA (včetně profesionální grafické karty Quadro K6000). Stanici lze dále osadit vysoce výkonným grafickými kartami dle vlastního výběru, díky několika rozšiřujícím PCI Express slotům. Podporovány jsou prakticky všechny operační systémy Windows a Linux. 

Ceny jednotlivých konfigurací se samozřejmě liší. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama