ukazka-chodu-chrome-os-na-tabletu-s-quad-core-soc-rockchip-rk3288
Novinka Ukázka chodu Chrome OS na tabletu s quad-core SoC Rockchip RK3288

Ukázka chodu Chrome OS na tabletu s quad-core SoC Rockchip RK3288

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 4. 2014 08:00

Čínský výrobce tabletů prezentuje na videu chod operačního systému Chrome OS na tabletu s novým čtyřjádrovým čipem Rockchip RK3288. 

Reklama

Procesor Rockchip RK3288 pracuje na frekvenci 1,8 GHz a je založen na čtyřech jádrech ARM Cortex-A17. Grafickou stránku SoC zajišťuje čip ARM Mali T-764. Nové SoC je navrženo tak, aby splňovalo požadavky mid-range tabletů a je nástupcem čipu RK3188.

Ukázka chodu Chrome OS na tabletu s quad-core SoC Rockchip RK3288
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Zmíněná grafická část čipu má navíc podporu přehrávání 4K videa a dekódování videa H.265. Výrobce čipu prohlašuje, že má dostatečný výkon k otevření a udržení 30 záložek prohlížeče Google Chrome zároveň. Na videu je demonstrována rychlost chodu zmíněného prohlížeče na tabletu, založeném právě na tomto čipu.  

Prvními zařízeními, osazenými tímto čipem, by se měla stát pravděpodobně řada tabletů Pipo. Největší tablet z této řady se pochlubí 10,1palcovým displejem s rozlišením 2560 × 1600 pixelů a možností přehrávání 4K videa. Ve videu je vidět i několik zařízení běžících na tomto čipu. Tohoto SoC bychom se měli dočkat také v tabletech s Androidem a podle všeho také v zobrazovacích zařízení s 4K rozlišením. 

To vše bylo demonstrováno na nedávné HKTDC Show v Hong Kongu. Hromadná výroba těchto čipů by měla začít již příští měsíc

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama