asus-vydal-nove-firemni-15-6-aio-pc-et1620
Novinka ASUS vydal nové firemní 15,6" AiO PC ET1620

ASUS vydal nové firemní 15,6" AiO PC ET1620

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 4. 2014 10:00

Většina současných All-in-One počítačů nabízí displej s úhlopříčkou 21 palců a mnohdy i s větší. Co když ale potřebujete ušetřit prostor a zvolit menší AiO PC? K tomuto účelu slouží ASUS ET1620 ze série ASUSPRO.

Reklama

Jedná se o AiO PC určené především pro práci, které je vybaveno 15,6" displejem s rozlišením 1366 x 768 pixelů a možností ovládání až deseti dotyky. Výborně se hodí například pro práci v kanceláři nebo jako pokladní PC v obchodě, kde není dostatek místa pro větší AiO řešení. Přes svoje menší rozměry, lze k počítači připojit poměrně slušnou škálu příslušenství a periferií. Když opomeneme dnes již běžné porty USB (2× USB 3.0, 2× USB 2.0), dočkáme se také tradičních konektorů COM, které poslouží například k připojení snímače čárových kódů, čtečky kreditních karet či tiskárny pokladních dokladů

ASUS vydal nové firemní 15,6" AiO PC ET1620
i Zdroj: PCTuning.cz

Využít můžeme také bezdrátové připojení pomocí NFC (Near Field Communication) pro spárování PC s mobilními zařízeními. To lze využít buď pro platby pomocí mobilního telefonu, nebo v případě, pokud si chcete přenést některá data na vaše chytré zařízení a vzít si je třeba na dovolenou. Bezdrátově se dá připojit také pomocí Wi-Fi. K AiO PC lze připojit také dvě další zobrazovací zařízení pomocí portů HDMI a VGA. Další konektivita pak zahrnuje čtečku paměťových karet a konektory pro připojení sluchátek a mikrofonu. Potěší také přítomnost zámku Kensington Lock a bezpečnostního čipu ASUS Trusted Platform Model (TPM). 

ASUS vydal nové firemní 15,6" AiO PC ET1620
i Zdroj: PCTuning.cz

Celý systém je založen na quad-core SoC Intel Celeron J1900, společně s grafickým čipem Intel HD Graphics. Vybrat si budeme moci z více konfigurací a můžeme se tak dočkat až 8 GB DDR3 pamětí, společně s pevným diskem s kapacitami od 320 do 500 GB. Pevný disk je dále doplněn o 128GB SSD.

ASUS vydal nové firemní 15,6" AiO PC ET1620
i Zdroj: PCTuning.cz

A teď něco k rozměrům PC. Ty jsou 377,5 × 247 × 28,5 mm a jeho hmotnost činí solidní 2 kg. Pokud se rozhodnete PC zavěsit na zeď, poslouží Vám k tomu montážní systém VESA. Cena zařízení nebyla zveřejněná. To pravděpodobně proto, že se firemně zaměřené AiO PC nebude prodávat maloobchodně.  

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama