biostar-vydava-trojici-zakladnich-desek-vybavenych-dvema-ethernetovymi-porty
Novinka BIOSTAR vydává trojici základních desek vybavených dvěma ethernetovými porty

BIOSTAR vydává trojici základních desek vybavených dvěma ethernetovými porty

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 4. 2014 12:00

Společnost BIOSTAR oznámila vydání třech základních desek vybavených dvěma gigabitovými síťovými porty a kvalitní audio výbavou.

Reklama

Jedná se o základní desky označené jako Hi-Fi B85S2G, Hi-Fi A88S2G a Hi-Fi B85N 3D. Všechny desky cílí především, ale nejenom, na hráče. Hlavní výhodou použití dvou gigabitových síťových portů je zdvojnásobení šířky pásma sítě a umožnění plně duplexního přenosu dat. Díky tomu můžete zároveň uploadovat a stahovat při plné rychlosti. Zabráněno je také zpožďování pohybu paketů. 

Kromě toho lze PC s těmito deskami využít i jako sofistikovanější softwarový router. Další výhodou použití dvou síťových portů je bezpečnost. Při selhání jednoho portu nebo kabelu zůstáváte k síti, popřípadě k internetu, připojeni pomocí zbylého konektoru. Mezi další výhody všech nových modelů patří kvalitní audio výbava Audio+, která zahrnuje integrovanou 8kanálovou zvukovou kartu ALC892 3D, stereo zesilovač a funkce jako 3D Audio, True Blu-Ray Audio a 3D Smart Ear. Dočkáme se také další výbavy nazvané Experience+, která kromě funkce Audio+ zahrnuje také prvky Video+ , Speed+, Protection+, Durability+ a DIY+.

A teď k samotným deskám. Z názvu první desky je patrné, že je založena na čipové sadě Intel B85 a má formát ATX. Deska je vybavena socketem LGA 1150, je jí tedy možné osadit procesory Intel Core či Pentium poslední generace. Konektivita desky je skutečně solidní, dočkáme se dvou DIMM slotů, dále pak po jednom slotu PCI-Express 3.0 x16, PCI-Express 2.0 x16 (x4), PCI-Express 2.0 x1 a trojice PCI pozic pro rozšiřující karty. Pro připojení disku potom slouží čtyři konektory SATA III a dva konektory SATA II. Zadní panel desky je vybaven dvěma porty USB 3.0, dvojicí portů USB 2.0, výstupy HDMI, DVI a VGA, dvěma zmíněnými RJ-45 porty, třemi audio konektory a dvěma konektory PS/2. 

BIOSTAR vydává trojici základních desek vybavených dvěma ethernetovými porty
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhá základní deska s označením Hi-Fi A88S2G je založena na čipové sadě A88X a má patici FM2+, je tedy vhodná k instalaci celé řady procesorů AMD od modelu AMD A10 až po AMD Athlon II X4. Jedná se taktéž o základní desku formátu ATX. Výbava desky je prakticky stejná jako u předchozí zmíněné desky s výjimkou toho, že se dočkáme osmi SATA III konektorů s podporou zapojení do konfigurací RAID 0, 1, 5 a 10. 

BIOSTAR vydává trojici základních desek vybavených dvěma ethernetovými porty
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední deska je potom opět založena na čipové sadě B85 od Intel a vybavena je paticí LGA 1150. Tentokráte se však jedná o desku formátu Mini-ITX, která má rozměry 17 × 17 cm. Konektivita je kupodivu velice podobná. Dočkáme se opět dvou DIMM slotů, ale pouze jednoho slotu PCI-Express 3.0 x16. Pro připojení disků slouží dva konektory SATA III a dva konektory SATA II. Zadní panel potom nabídne pouze jeden port PS/2, ale čtyři porty USB 2.0. Audio konektorů je zde umístěno dokonce pět.

BIOSTAR vydává trojici základních desek vybavených dvěma ethernetovými porty
i Zdroj: PCTuning.cz

U nás je zatím k dostání pouze nejmenší z popsané trojice a to za cenu lehce přesahující 1 900 Kč.

Zdroj: 1, 2, 3, 4, 5

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama