gigabyte-predstavuje-zakladni-desky-s-patici-am1
Novinka Gigabyte představuje základní desky s paticí AM1

Gigabyte představuje základní desky s paticí AM1

Aleš Kaňák

Aleš Kaňák

9. 4. 2014 10:00 3

Společnost Gigabyte, světový výrobce základních desek a grafických karet, dnes oznámil, že podporuje další generaci procesorů AMD Athlon a Sempron a uvedla na trh nové desky.

Reklama

Nové základní desky GA-AM1M-S2P a GA-AM1M-S2H jsou osazeny paticí FS1b (AM1), do které je možno osadit APU procesory Kabini. Pro DDR3 paměti jsou v obou případech připraveny 2 sloty (max. 32 GB / 1600 MHz).  Disky je možné připojit do dvou SATA 6 Gb/s konektorů. Z expanzních slotů je k dispozici jeden PCI-E x16 (x4), 1× PCI-E x1 a PCI slot v případě AM1M-S2P. Model AM1M-S2H nabídne pro změnu jeden PCI-E x16 (x4) a dva PCI-E x1 sloty. Desky jsou dále osazeny zvukovým a síťovým čipem od Realteku.

Gigabyte představuje základní desky s paticí AM1
i Zdroj: PCTuning.cz

Oba modely splňují standard Ultra Durable 4 Plus, který se vyznačuje stabilním provozem bez přehřívání, nízkou spotřebou a dlouhou životností (kondenzátory s pevným dielektrikem, Low RDS(on) MOSFETy atd.). Nové APU Kabini se vyznačují i tím, že nově integrují CMOS funkce přímo do APU. Toto mimo jiné znamená, že při vyndání procesory jsou všechny CMOS nastavení vyresetována i když je baterie na svém místě. Tento nedostatek vyřešil výrobce integrováním RTC Clock IC přímo na desku. Více informací se můžete dozvědět na následujícím odkaze. Základní desku GA-AM1M-S2P můžete u nás pořídit za cca 800 Kč včetně daně. GA-AM1M-S2H prozatím nebyla zalistována.

Gigabyte představuje základní desky s paticí AM1
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TechPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama