logitech-g502-proteus-core-vyladte-si-svoji-hernim-mys
Novinka Logitech G502 Proteus Core – vylaďte si svoji herním myš

Logitech G502 Proteus Core – vylaďte si svoji herním myš

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 4. 2014 15:00 5

Přední světový výrobce herních periferií, společnost Logitech představila svoji nejnovější herní myš nazvanou Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse.

Reklama

Jedná se o myš, kterou si každý hráč může do jisté míry přizpůsobit na tělo, nebo spíše na ruku. Jako světově první myš nabídne Logitech G502 Proteus Core snímač s rozlišením 12 000 DPI bez využití technologie double DPI. Senzor totiž využívá technologii Delta Zero, která zaručuje možnost výběru rozlišení od 200 do 12 000 DPI. Přepínat mezi jednotlivými nastaveními rozlišení lze samozřejmě při hraní, pomocí tlačítek. Myš má díky této technologii extrémně rychlé reakce a dokáže zaznamenávat pohyb rychlostí až 300 palců za sekundu

Logitech G502 Proteus Core – vylaďte si svoji herním myš
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak jsem již zmínil, hráč si může svoji myš do jisté míry upravovat, nebo spíše "vytunit". Proteus Core totiž nabízí možnost kalibrovat senzor a konfigurovat vlastnosti myši pro optimální výkon. Kromě toho by si myš měla poradit prakticky s jakýmkoliv povrchem, na kterém je používána. Nechybí samozřejmě ani možnost nastavení hmotnosti myši prostřednictvím až pěti 3,6 gramových závažíček, které lze do myši umístit. 

Logitech G502 Proteus Core – vylaďte si svoji herním myš
i Zdroj: PCTuning.cz

Na těle myši je umístěno 11 programovatelných tlačítek, na která lze uložit makra nebo příkazy. Tato makra se mohou ukládat do třech integrovaných profilů. Ke spouštění a ukládání maker potom slouží vestavěný 32bitový ARM procesor. Rozdílem oproti většině konkurenčních herních myší je také její netradiční konstrukce, o níž si uděláte z obrázku určitě představu sami. Největší raritou je ale použití oddělených tlačítek myši. Většina současných herních myší má totiž vrchní stranu včetně levého a pravého tlačítka tvořenu jednolitou plochou.

Logitech G502 Proteus Core – vylaďte si svoji herním myš
i Zdroj: PCTuning.cz

Když už jsme u tlačítek, tak ta by měla využívat mechanické mikrospínače, které zajišťují výbornou přesnost a vysokou životnost tlačítek. Kromě toho se můžeme těšit také na čtyřcestné, velice rychlé a přesné rolovací kolečko. Hráči určitě ocení také pogumované boční úchyty a opletený kabel s úchytem pro zaháknutí a provlečení.

Herní myš Logitech G502 Proteus Core by měla být k dostání v Evropě a Spojených státech ještě tento měsíc a to za doporučenou cenu 79,99 dolarů, tedy necelých 1 600 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama