asus-pripravuje-grafickou-kartu-rog-strider-gtx-760-platinum-s-vylepsenym-chlazenim-a-pcb
Novinka ASUS připravuje grafickou kartu ROG Strider GTX 760 Platinum s vylepšeným chlazením a PCB

ASUS připravuje grafickou kartu ROG Strider GTX 760 Platinum s vylepšeným chlazením a PCB

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 4. 2014 09:30

ASUS by měl zanedlouho uvést na trh novou verzi grafické karty GeForce GTX 760, která se stane součástí série herních periferií Republic of Gamers. 

Reklama

Oproti dříve vydaným modelům této grafické karty od ASUS, bude model Strider GTX 760 Platinum vybaven netradičním chladičem ROG, podobným jako u karty ROG MATRIX GTX 780 Ti Platinum. Kromě toho se dočkáme také vlastního návrhu PCB.

Ale vraťme se k chladiči, ten zabírá dva PCI sloty a je zajímavý především svým vzhledem, kterému dominuje kryt kombinující černou a červenou barvu. Základem chlazení je pasivní část, která je protkaná heatpipe trubicemi, které odvádějí teplo od GPU. Pasiv je dále chlazen dvěma 92mm ventilátory. Jedná se prakticky o obdobu ověřeného chladiče DirectCU II.

ASUS připravuje grafickou kartu ROG Strider GTX 760 Platinum s vylepšeným chlazením a PCB
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobce bohužel zatím neodhalil přesné specifikace týkající se frekvencí či velikosti grafické paměti. Referenční karta nabízí 1152 CUDA jader, základní takt 980 MHz, GPU boost frekvenci 1033 MHz a 2 GB GDDR5 VRAM pamětí s frekvencí 6 GHz, využívající 256bitové rozhraní. U nadcházejícího modelu Strider bychom tedy měli očekávat výrazně přetaktovanou GPU. Jestli se zvětší i velikost pamětí, třeba na 4 GB, zatím jasné není.

Konektivita karty je patrná z obrázků. Dočkáme se tedy dvou portů dual-link DVI, jednoho rozhraní HDMI a konektoru DisplayPort plné velikosti. Cenu výrobce prozatím také tají, ale rozhodně se nebude jednat o levnou záležitost.

Zdroj: WCCFtech
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama