dell-predstavil-obrneny-latitude-hodi-se-na-bojiste-i-do-skol
Novinka Dell představil obrněný Latitude. Hodí se na bojiště i do škol

Dell představil obrněný Latitude. Hodí se na bojiště i do škol

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

3. 4. 2014 15:00 6

Notebooky jsou malé, výkonné, s podsvícenou klávesnicí a hlavně snad všemu odolné. Jeden z nich je i konvertibilní s dotykovým displejem. Cena začíná na 85 tisících.

Reklama

Dell včera oznámil dva nové odolné notebooky, které se dle jeho slov hodí jak do náročného terénu v boji, tak i do školních tříd. Vydrží totiž vše. Notebooky patří pod řadu Latitude, ale mají přídomek Rugged Extreme. Oznámeny byly dvě verze, 14palcová a konvertibilní 12palcová.

Oba notebooky jsou až na displej a baterii shodné. Uvnitř těla odolného proti vodě a nárazům je procesor Intel Core 4. generace ve dvoujádrové verzi (a to Core i3, i5 nebo i7), dva sloty až pro 16 GB operační paměti DDR3L s frekvencí až 1600 MHz, volitelně grafická karta Nvidia GT 720M s 96 výpočetními jednotkami a 2 GB videopaměti DDR3. Disky jsou zde výhradně SSD a to v kapacitě 128, 256 nebo 512 GB. Z operačních systémů si můžete zvolit od obyčejných Windows 7 Home Premium, až po Windows 8.1 Pro či Ubuntu 12.04. Výhodou je také podsvícená klávesnice, kde je možné měnit barvy v barevném prostoru RGB.

Dell představil obrněný Latitude. Hodí se na bojiště i do škol
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak jsem již uvedl, 14palcová verze bude klasický notebook, avšak bude vybavený dvěma Ethernet a sériovými porty. Naopak 12palcový model bude mít rezistivní dotykový displej a ten bude možné v rámu displeje otočit a vytvořit z něj tablet, stejně jako u Dell XPS Duo či Inspirion Duo. Stejně tak má také navíc 8Mpx fotoaparát na zadní straně displeje s přisvětlovací diodou.

Baterie v menším notebooku vydrží 8,5 hodiny, ve větším pak 14 hodin. Latitude 12 Rugged Extreme bude začínat s cenou na 3 649 dolarech (88 000 Kč), Latitude 14 Rugged Extreme na ceně 3 499 dolarů (85 000 Kč). Oba dostupné v polovině května.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama