akvizice-spolecnosti-xyratex-seagatem-dokoncena
Novinka Akvizice společnosti Xyratex Seagatem dokončena

Akvizice společnosti Xyratex Seagatem dokončena

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 4. 2014 08:00

Jak jsme Vás již před nějakou dobou informovali, společnost Seagate koupila firmu Xyratex, která je známá jako vývojář testovacích systémů pro pevné disky, úložných podsystémů a výrobce diskových polí. 

Reklama

Seagate se rozhodl firmu zachovat ve stávající formě a se stávajícím personálem. Vedení Seagate prohlašuje, že odkoupením společnosti zajistila její další růst a možnost zlepšování svých výrobků.

Xyratex bude jako součást Seagate fungovat především jako testovací a zkušební zařízení, jehož provoz by měl podle výrobce urychlovat proces testování a zavádění nových velkokapacitních pevných disků na trh. Na nás, běžné zákazníky nebude mít tato akvizice prakticky žádný význam. Dočkat bychom se měli snad jenom o něco kvalitnějšího a rychlejšího testování disků Seagate před jejich uvedením na trh.  

Akvizice společnosti Xyratex Seagatem dokončena
i Zdroj: PCTuning.cz

Seagate očekává, že podíl příjmů z této akvizice se bude pohybovat kolem 500 – 600 milionů dolarů. Odkoupení by se tedy mělo začít vyplácet ve fiskálním roce 2015. Všechny akcie samostatné společnost Xyratex by měly být okamžitě po zrušení samostatné společnosti vyřazeny z obchodování na NASDAQ burze. 

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama