nvidia-stehuje-vyrobu-mobilnich-cipsetu-tegra-4-do-ruska
Novinka nVidia stěhuje výrobu mobilních čipsetu Tegra 4 do Ruska

nVidia stěhuje výrobu mobilních čipsetu Tegra 4 do Ruska

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 4. 2014 13:30 5

Ruské město Jakutsk, které leží jen 450 kilometrů od polárního kruhu, je dalším místem, kde se začaly vyrábět mobilní mikročipy Tegra.Informoval o tom server phonearena.com. Zprávu následně potvrdil na svých oficiálních webových stránkách i výrobce nVidia.

Reklama

Oslavám spuštění provozu supermoderní továrny v dálnovýchodní metropoli Jakutsk přihlížel generální ředitel nVidie Jen-Hsun Huang a starosta Aisen Nikolajev.

Po slavnostním úvodu, o který se postarali malí tanečníci a tanečnice, oba zhlédli zajímavé vystoupení ansámblu sibiřských medvědů tančících na skladby uměleckého souboru a přehlídku tradičních jakutských krojů. Na um a zručnost místních lidí upozornila také výstava nové kolekce čepic ze sobí kůže a zdobených výšivkou. Na nádvoří továrny celé akci přihlíželo několik desítek převážně zahraničních novinářů.

Podle Huanga přesunutí výroby do místa, kde se teplota po velkou většinu roku pohybuje hluboko pod bodem mrazu, pomůže firmě zvítězit v dlouhotrvajícím boji s přehříváním, ke kterému při výrobě čipsetů Tegra 4 dochází.

Generální ředitel nVidie řekl, že rozhodnutí přesunout výrobu do Ruska, kterému předcházelo vypovězení smlouvy s TSMC, bylo vůbec tím nejtěžším v jeho dosavadním životě. Celou věc prý dokonce konzultoval i s americkým prezidentem Obamou.

na první pohled nic nenasvědčuje tomu, že právě zde se vyrábí supermoderní hardware do tabletů a chytrých telefonů,  foto: Jakuts Herald

starosta města Jakuts, Aisen Nikolajev, si prohlíží moderní interiér závodu,  foto: Jakuts Herald

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama