tvurce-megaupload-zalozil-politicke-hnuti-internet-party
Novinka Tvůrce Megaupload založil politické hnutí Internet Party

Tvůrce Megaupload založil politické hnutí Internet Party

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

28. 3. 2014 10:00

O tomto projektu známého milionáře a internetového podnikatele se mluví už nějakou dobu. Nyní se ale dočkala také webové stránky, která podporuje toto hnutí nazvané Internet Party. 

Reklama

Na nové, stejně nazvané internetové stránce zakladatel Megaupload Kim Dotcom představuje svoji neregistrovanou novozélandskou politickou stranu nebo spíše hnutí, které se má zasadit o některé změny v oblasti internetu a moderních technologií obecně. 

Tvůrce Megaupload založil politické hnutí Internet Party
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Toto hnutí se chce zasadit o řešení některých ožehavých témat, jako je třeba levnější a neomezené připojení k internetu (na Novém Zélandu), větší soukromí osobních dat a řešení špionáže na internetu. Mezi body programu strany patří také reforma zákonů o autorských právech. Zároveň se Dotcom snaží podpořit internetové obchody na novém Zélandu, kde by tak byla vytvořena nová pracovní místa. 

Takto láká Dotcom nové podporovatele

Hnutí se zároveň snaží prosadit větší podporu ekologický šetrných a energeticky úsporných moderních technologií. Internet Party se zasazuje také o podporu národního přijetí digitálních měn

V prvních sedmi hodinách provozu stránek Internet Párty přilákala tato kampaň více než 500 členů a podpisů stále přibývá. Dotcom je na Novém Zélandu velikým politickým soupeřem Johna Keye, lídra Novozélandské Národní strany, který má téměř 50% podporu novozélandských občanů. Dotcomův hlavní politický soupeř John Key je známý především svým proamerickým postojem. 

Na webové stránce kampaně hnutí Internet Party se objevila video parodie nazvaná Project: Manifesto (viz. výše), která si bere na paškál Dotcomova oponenta a také prezidenta USA Baracka Obamu. A co vy, přivítali byste takového kandidáta i na české politické scéně?

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama