zotac-uvadi-na-evropsky-trh-vyvojovy-kit-jetson-sp1-zalozeny-na-soc-tegra-k1
Novinka ZOTAC uvádí na evropský trh vývojový kit Jetson SP1, založený na SoC Tegra K1

ZOTAC uvádí na evropský trh vývojový kit Jetson SP1, založený na SoC Tegra K1

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

27. 3. 2014 08:00 4

Máme tu dobrou zprávu pro vývojáře hardware, software, studenty technicky zaměřených oborů a nadšence v oblasti vývoje především mobilních aplikací, na evropský trh totiž míří JetSon TK1 Development Kit od společnosti ZOTAC

Reklama

Jedná se prakticky o miniaturní základní desku vybavenou SoC NVIDIA Tegra K1, která poslouží především, ale nejenom jako platforma pro vývoj nejrůznějších aplikací a nástrojů. Díky tomuto kitu s grafickým čipem Kepler můžete pomocí desky vytvářen hry a aplikace pro mobilní a jiná zařízení. 

Tato deska má rozměry pouhých 127 × 127 mm a výšku 26 mm. Instalované SoC se může pochlubit 192 Kepler CUDA jádry a procesorovým čipem, založeným na čtyřech jádrech ARM Cortex-A15, doplněných jedním nízkonapěťovým jádrem. Kromě toho se dočkáme také 2 GB operačních pamětí a 16GB eMMC flash úložiště. Kapacitu úložiště je možné rozšířit pomocí SD karty. Využít můžeme také jeden SATA port umístěný na desce. 

ZOTAC uvádí na evropský trh vývojový kit Jetson SP1, založený na SoC Tegra K1
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě toho se dočkáme také jednoho polovičního mini PCIe slotu, portu USB 2.0 a portu USB 3.0, umístěného na zadním I/O panelu. Nechybí ani gigabitový ethernetový port od Realtek, analogový audio vstup a výstup, sériový port RS232 a zobrazovací výstup HDMI plné velikosti. Hodit se určitě může také 4MB boot flash modul. Tyto porty jsou dále doplněny o sériová rozhraní jako UART, I2C, HSIC, SPI a CSI atd. Pro připojení dotykového displeje může posloužit port SPI. 

U grafického čipu se dočkáme softwarové podpory OpenGL 4.4 a nástrojů NVIDIA Vision. Deska by měla být v základu vybavena operačním systémem Linux pro SoC Tegra (L4T). Operační systém zahrnuje zavaděč, knihovny pro hardwarovou akceleraci grafického čipu, několik multimediálních a grafických demo aplikací a další komponenty. Výčet všech podporovaných nástrojů najdete ve zdroji.

Společně s deskou je dodáván napájecí adaptér, napájecí kabel, čtyři gumové nožičky a návod. Deska je prakticky dražší alternativou k populární, ale méně vybavené Raspberry Pi. Její cena se totiž v Evropě bude pohybovat kolem 116 liber bez daně, což je něco přes 3 800 Kč. 

Zdroj: HardwareHeaven

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama