plextor-chysta-nove-msata-ssd-disky-m6m-pro-notebooky
Novinka Plextor chystá nové mSATA SSD disky M6M pro notebooky

Plextor chystá nové mSATA SSD disky M6M pro notebooky

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

27. 3. 2014 12:00 3

Pokud se poozhlížíte, jak upgradovat svůj notebook pomocí SSD disku, za úvahu rozhodně stojí přechod na mSATA SSD disk. S jedním takovým, označeným jako M6M, nyní přichází společnost Plextor.

Reklama

Jedná se o velice kompaktní Solid State disky, které mají formát mSATA. Určeny jsou především pro instalaci do notebooků, ale také do tabletů a počítačů typu NUC. Kromě malých rozměrů se mohou disky pochlubit také solidní rychlostí přenosu dat. Maximální rychlost náhodného čtení disků dosahuje 94000 IOPS a maximální rychlost náhodného zápisu 80000 IOPS.

Plextor chystá nové mSATA SSD disky M6M pro notebooky
i Zdroj: PCTuning.cz

Sekvenční rychlost čtení potom dosahuje hodnoty až 520 MB/s a rychlost zápisu je až 440 MB/s. Plextor M6M využívají nejnovější řadič Marvell 88SS9188 a jsou založeny na Toggle NAND flash paměti od Toshiba. Firmware disků vyvinula samotná společnost Plextor. V režimu spánku mají disky také velice solidní spotřebu pouhé 2 mW, což výrazně zvyšuje životnost.

Disky využívají také technologii Plextor True Protect, která podporuje pokročilou kontrolu integrity dat a 256bitvé AES šifrování obsahu disku. Tyto disky budou k dostání v kapacitách 128, 256 a 512 GB

Všechny kapacitní varianty Plextor SSD M6M by měly na trh dorazit během druhého čtvrtletí letošního roku.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama