nvidia-vraci-uder-slibuje-implementaci-gameworks-pro-unreal-engine-4
Novinka NVIDIA vrací úder, slibuje implementaci GameWorks pro Unreal Engine 4

NVIDIA vrací úder, slibuje implementaci GameWorks pro Unreal Engine 4

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 3. 2014 07:00 13

Jako odpověď na sílící hrozbu notně spekulované technologie AMD Mantle, NVIDIA oznámila, že některé nadcházející hry budou vyvíjeny s využitím nástroje GameWorks.

Reklama

Knihovny GameWorks rozhodně nejsou tak diskutovaným tématem, jako zmíněný Mantle, ale přesto jsou užitečným nástrojem pro vývojáře her, který byl využit už u několika herních titulů. Pokud Vám uniklo, co vlastně GameWorks je, jedná se prakticky o prostředek, který poskytuje vývojářům her nástroje pro optimalizaci a vývoj svých titulů, aby maximálně využívaly potenciál produktů NVIDIA. GameWorks zahrnuje nástroje jako je PhysX Flex či FlameWorks. NVIDIA doufá, že začlenění těchto nástrojů do herních enginů výrazně zefektivní vývojový cyklus her a zároveň umožní programátorům a grafikům implementovat do her nové prvky.

NVIDIA vrací úder, slibuje implementaci GameWorks pro Unreal Engine 4
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Do současnosti byla tato sada nástrojů využita především v herních titulech Batman: Arkham City a Call of Duty: Ghosts. NVIDIA se proto snaží s GameWorks prorazit i do vývoje dalších her. Dalším velkým úspěchem je integrace GameWorks do Unreal Engine 4 od vývojářů Epic Games, který bude pravděpodobně jedním z nejrozsáhlejších herních enginů současnosti. 

NVIDIA vrací úder, slibuje implementaci GameWorks pro Unreal Engine 4
i Zdroj: PCTuning.cz

 

NVIDIA také oznámila, že spolupracuje s Respawn Entertainment na začlenění technologií TXAA (anti-aliasing) a HBAO+ do engine hry Titanfall (na bázi Source). Tím pravděpodobně boj NVIDIA proti Mantle zdaleka nekončí a implementace GameWorks bychom se v budoucnu měli dočkat u více titulů. 

Zdroj: HardwareCanucks

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama