phablet-xiaomi-redmi-note-dostane-osmijadro-ale-pritom-bude-stat-jen-par-tisic
Novinka Phablet Xiaomi Redmi Note dostane osmijádro, ale přitom bude stát jen pár tisíc

Phablet Xiaomi Redmi Note dostane osmijádro, ale přitom bude stát jen pár tisíc

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 3. 2014 11:30

Nový špičkový kříženec telefonu a tabletu čínské firmy Xiaomi nabízí lepší výbavu než některé phablety věhlasných značek. Navíc za směšně nízkou cenu. Bude ale ke koupi jen v Číně.

Reklama

Firma Xiaomi ukázala světu nový tabletomobil Redmi Note, který rozšiřuje řady 5,5pětipalcových monster. Jeho displej technologie IPS má při této velikosti HD rozlišení 720 × 1 280 pixelů. Výrobce se chlubí, že nabízí pozorovací úhly 178 stupňů v horizontálním i vertikálním směru.

Phablet pohání čipová sada MediaTek MT6592 s osmijádrovým procesorem, který bez problému zvládne rozpohybovat operační systém Android 4.2 Jelly Bean s nadstavbou MIUI. V případě levnější verze Redmi Note bude taktovaný na 1,4 GHz a spolehne se na 1 GB RAM a 8 GB uživatelského prostoru. Dražší varianta nového Xiaomi má CPU jednotku tikající na frekvenci 1,7 GHz. Nechybí ji dále 2 GB RAM a 16 GB ROM.

Na úrovni je také vestavěný fotoaparát, který charakterizuje 13Mpx snímač se schopností záznamu Full HD videí. Čelní fotoaparát pro videohovory pak má rozlišení nejvýše 5 Mpx. Baterie má kapacitu 3 200 mAh a výrobce slibuje reálnou výdrž celé dva dny perného provozu.

Kromě směšně nízké ceny je výhodou Redmi Note také to, že zvládá dvě SIM karty. Levnější varianta lákavě vypadajícího phabletu bude v Číně stát zhruba 93 eur, v přepočtu 2 500 Kč. O něco lépe vybavený model má cenovku kolem 116 eur (3 200 Kč).

Zdroj: Fonearena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama