mozilla-ukoncila-vyvoj-prohlizece-firefox-pro-windows-rt-a-windows-8
Novinka Mozilla ukončila vývoj prohlížeče Firefox pro Windows RT a Windows 8

Mozilla ukončila vývoj prohlížeče Firefox pro Windows RT a Windows 8

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

17. 3. 2014 11:00 3

Společnost Mozilla zastavila vývoj svého prohlížeče Firefox pro prostředí Metro operačních systémů Windows 8 a Windows RT a to kvůli nedostatku testerů a lidí, kteří o něj mají zájem.

Reklama

Po celých dvou letech vývoje ukončila Mozilla projekt internetového prohlížeče Firefox pro prostředí Metro. Podle posledních informací to vypadá, že Firefox pro operační systém Windows 8 a RT zkrátka zatím nebude. 

Mozilla ukončila vývoj prohlížeče Firefox pro Windows RT a Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

Důvodem je to, že není dostatek lidí k testování prohlížeče Firefox v prostředí operačního systému Windows 8 a uživatelé vlastnící zařízení s Windows 8 o prohlížeč v prostředí Metro ani nemají zájem. Mimoto je problémem také celkově malý tržní podíl operačního systému Windows 8 a zařízení s Windows RT, díky čemuž je pro Mozilla neatraktivní dále pro tyto systémy prohlížeč vyvíjet. 

Samotný vývojář se ospravedlňuje tím, že nemá dostatek lidí a finančních prostředků k dalšímu vývoji a testování aplikace, která je už od zahájení vývoje problémová, díky čemuž bylo oficiální vydání neustále odkládáno. Nestabilita a chybovost prohlížeče by si vyžádala další vývoj, na který zkrátka Mozilla nemá momentálně peníze. Mozilla se místo toho bude věnovat jiným projektům, jako je operační systém Firefox OS. 

Mozilla ukončila vývoj prohlížeče Firefox pro Windows RT a Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

Datum vydání prohlížeče bylo tedy odsunuto na neurčito a na stabilní verzi prohlížeče ve Windows 8 a RT si tedy můžeme nechat zajít chuť. Používat tedy nadále můžeme v prostředí Modern UI (Metro) pouze nestabilní verzi Firefox.

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama