blocks-slozte-si-svoje-chytre-hodinky
Novinka BLOCKS - složte si svoje chytré hodinky

BLOCKS - složte si svoje chytré hodinky

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 3. 2014 15:00 3

Chytrých hodinek a obecně tzv. nositelných zařízení od různých výrobců v letošním roce notně přibývá a přibývat pravděpodobně ještě bude. Chytré hodiny si ale ve většině případů nelze příliš přizpůsobit.

Reklama

To by se mělo změnit s příchodem projektu BLOCKS, který je velice podobný jako Project Ara od Google. Project Ara je projekt modulárního chytrého telefonu, který bychom se mohli sestavit sami dle vlastních preferencí.

BLOCKS - složte si svoje chytré hodinky
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Podobně by tomu mělo být i u BLOCKS. BLOCKS by měly být plně modulární chytré hodinky, které bychom si dle svých potřeb mohli sestavit sami. Hodinky se budou skládat z jednotlivých bloků, které tvoří řemínek a které zastupují jednotlivé komponenty a funkce hodinek. V jednotlivých částech bude zahrnuta například baterie, navigace, mikrofon a připojit bude možné jako samostatný článek také displej hodinek. 

BLOCKS - složte si svoje chytré hodinky
i Zdroj: PCTuning.cz

Před koupí bychom si navíc měli moci vybrat z různých barevných a designových provedení. Vybrat si bude možné také velikost displeje a předinstalované aplikace. Výběr bude zahrnovat také více variant displeje. Budete si moci zvolit, zda chcete LED podsvícený displej nebo displej s technologií elektronického inkoustu E-Ink.  

Není pochyb, že se jedná o zajímavý nápad, který by rozhodně mnohé zákazníky přilákat mohl. Jedná se bohužel zatím pouze o koncept, který je teprve ve stádiu shánění zdrojů financování. Pokud se tento projekt osvědčí a budou na něj sehnány finance, měli bychom se zahájení prodeje dočkat přibližně v polovině roku 2015. Cena se bude pravděpodobně lišit v závislosti na vybraných komponentách, ale odhadovaná základní cena by se měla pohybovat kolem 150 dolarů, tedy pouhých 3 000 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama