pocketbook-aqua-prvni-vodeodolna-ctecka-elektronicky-knih
Novinka PocketBook Aqua – první voděodolná čtečka elektronický knih

PocketBook Aqua – první voděodolná čtečka elektronický knih

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 3. 2014 13:00

Společnost PocketBook vydá první čtečku elektronických knih, se kterou můžete číst i ve vaně nebo na pláži, protože je vodotěsná.

Reklama

Nejen, že bude uživatel moci čtečku držet i mokrýma rukama, ale bude ji moci používat téměř za jakýchkoliv podmínek a téměř kdekoliv. Pokud si tedy budete chtít číst ve vaně, na lehátku v bazénu, ve welness centru nebo na jiných místech s vysokou vlhkostí vzduchu, je pro Vás čtečka tou ideální volbou. Nic se nestane, ani pokud Vám čtečka spadne přímo do vody. Čtečka je klasifikována standardem IP57, který zaručuje vysokou odolnost a také prachotěsnost.

PocketBook Aqua – první voděodolná čtečka elektronický knih
i Zdroj: PCTuning.cz

Nyní něco ke specifikacím PocketBook Aqua. Čtečka využívá 6palcový E-Ink Pearl displej, založený na dotykové technologii Film Touch. Využití tohoto displeje zajistí možnost čtení prakticky za jakýhkoliv světelných podmínek. Uvnitř čtečky je integrován 1GHz procesor, kterému sekunduje 256 MB RAM pamětí. Čtečka je vybavena vestavěnou flash pamětí o kapacitě 4 GB, do níž si lze ukládat knihy. O napájení se stará 1300 mAh Li-Ion baterie, která by měla zajistit možnost překreslení (otočení) až 8000 stran.

PocketBook Aqua – první voděodolná čtečka elektronický knih
i Zdroj: PCTuning.cz

Konektivita je zajištěna pomocí portu microUSB a bezdrátového připojení Wi-Fi (802.11 b/g/n). Předinstalovaný operační systém je založen na bázi Linux 2.6. Těšit se můžeme také na předinstalované služby a aplikace jako je ReadRate, Dropbox či Send To PocketBook. Podporovanými formáty knih jsou nejběžnější knižní soubory typu PDF, EPUB či FB2. Dočkáme se také podpory wordovských dokumentů DOC a DOCX.

Rozměry čtečky jsou 114,6 × 174,4 × 9 mm a její hmotnost činí 170 gramů. Na trh by měla dorazit přibližně v dubnu a to za cenu pohybující se kolem 4 000 Kč.

Zdroj: TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama