samsung-galaxy-s5-by-mohl-byt-drahy
Novinka Samsung Galaxy S5 by mohl být drahý

Samsung Galaxy S5 by mohl být drahý

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 3. 2014 08:03 7

Galaxy S5 nenadchne a žádnou revoluci také nezpůsobí, své zájemce si však určitě najde. Otázkou je, zdali budou ochotni vytáhnout z peněženky téměř 20 000 korun. Vylepšení oproti předchozí generaci totiž nelze považovat za zásadní.

Reklama

Samsung zatím neprozradil, kdy se začne přesně prodávat smartphone Galaxy S5 a kolik bude stát. V nabídce několika tuzemských obchodů se však tento telefon už objevil. Cena je bohužel znatelně vyšší než v případě minulé generace Galaxy S4.

Nabídky internetových obchodů tentokrát startují na 18 999 Kč s DPH a končí na částce 19 490 Kč. Samsung Galaxy S4 se loni začal prodávat za 16 990 korun.

Neradostný pohled do nabídky nákupních rádců dává tušit, že nové Galaxy levné nebude. Krátce po tiskové konferenci přitom zaznívaly hlasy, že korejský výrobce překvapí cenou. Naděje nyní asi definitivně vzala za své.

Samsung svůj klíčový model pro letošní rok navzdory různým informacím nevybavil kovovým tělem, ani nepoužil displej QHD vysokým rozlišením a extrémní jemností. Místo toho sáhl po dostupných technologiích a telefon vybavil voděodolností, lepším LTE a WiFi připojením, ale i fotoaparátem s novým HDR režimem a možností natáčet 4K video. Mnoho uživatelů přesto zklamal.

Nenaplněná očekávání zákazníků odráží i naše anketa, kde pouze 11 procent z vás o nákupu Galaxy S5 uvažuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama