gigabyte-predstavil-dvojici-zakladnich-desek-s-patici-am1
Novinka Gigabyte představil dvojici základních desek s paticí AM1

Gigabyte představil dvojici základních desek s paticí AM1

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

26. 2. 2014 08:00 8

Gigabyte představil dvě nové základní desky bez čipové sady vybavené socketem AMD AM1 (FS1b), které jsou vhodné k instalaci Kabini APU série A a E.

Reklama

Desky jsou vhodné také k instalaci nadcházejících procesorů Athlon a Sempron, které budou také založeny na bázi Kabini. Obě základní desky mají formát micro-ATX. První představenou deskou je model AM1M-S2H, který nabídne základní výbavu v podobě veškerých v současnosti používaných portů a slotů. Využít lze dvojici DIMM slotů, určených pro instalaci operačních pamětí DDR3 o maximální frekvenci 1600 MHz. Dále se dočkáme jednoho slotu PCI Express 2.0 x16 a dvou krátkých slotů PCI Express 2.0 x1.  

Gigabyte představil dvojici základních desek s paticí AM1
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro připojení disků můžeme využít dvojici portů SATA III (6 Gb/s). Na desce je dále umístěno celkem osm portů USB 2.0, přičemž na zadním panelu nalezneme jen dva z nich. Kromě toho je zadní panel vybaven také dvěma porty USB 3.0, jedním ethernetovým síťovým portem, dvěma PS/2 konektory a trojicí audio konektorů, které využívají čip Realtek ALC887. Pro připojení zobrazovacích zařízení můžeme využít výstupy HDMI a D-Sub. 

Druhým přírůstkem se zmíněnou paticí je model AM1M-S2P, který je založen prakticky na stejném návrhu, pouze s o něco širší škálou konektorů. Oproti modelu AM1M-S2H se totiž dočkáme také starších portů LPT a COM. Deska bohužel napopak postrádá HDMI port a jeden krátký slot PCIe je nahrazen rozhraním PCI. Zbylé specifikace jsou prakticky stejné jako u druhého modelu. 

Gigabyte představil dvojici základních desek s paticí AM1
i Zdroj: PCTuning.cz

Absence integrované čipové sady, která je nahrazena samotným APU, se přirozeně podepisuje na nižší ceně obou desek. Ta by se u obou modelů měla pohybovat kolem 50 dolarů, tedy asi 1 000 Kč. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama