alcor-a-mizar-dve-nove-lehke-herni-mysi-od-cooler-master
Novinka Alcor a Mizar – dvě nové lehké herní myši od Cooler Master

Alcor a Mizar – dvě nové lehké herní myši od Cooler Master

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 2. 2014 08:00

Cooler Master přidává do své nabídky herních periferií značky CM Storm dvojici nových herních myší, které se pochlubí především svojí nízkou hmotností, solidní cenou a ergonomickým tvarem.

Reklama

Obě dvě nové myši se pochlubí velice podobným designem a ergonomickým tvarem, určeným pro pravoruké uživatele. Myši potěší také svojí nízkou hmotností, která je přibližně 121 gramů. Rozdíl mezi oběma modely spočívá hlavně ve využitém snímači, kdy model Alcor využívá optický senzor, zatímco Mizar je vybaven snímačem laserovým. 

Alcor využívá optický senzor Avago 3090. U tohoto snímače lze měnit rozlišení až do úrovně 4000 DPI. Mezi jednotlivými úrovněmi rozlišení snímače lze přepínat tzv. on-the-fly, tedy za pomoci fyzických tlačítek umístěných pod rolovacím kolečkem. Samotná tlačítka myši využívají spínače Omron, které se pochlubí vysokou životností. Na ploše pro umístění dlaně je umístěno logo CM Storm, které je podsvíceno za pomoci LED. Barva LED podsvícení indikuje zvolenou úroveň DPI.  

Alcor a Mizar – dvě nové lehké herní myši od Cooler Master
i Zdroj: PCTuning.cz

Mizar laserový senzor Avago 9800 s rozsahem rozlišení až do 8200 DPI. Využít je možné čtyři stupně nastavení rozlišení, které lze měnit pomocí fyzických tlačítek stejně jako u modelu Alcor. Mizar je vybaven bočními podložkami z gumové pryže, které zajistí pevné držení. Mizar je dodáván se software, který umožňuje nastavovat makra, profily, barevné podsvícení a režimy DPI. Pomocí software je možné naprogramovat všech 7 tlačítek umístěných na těle myši.

Alcor a Mizar – dvě nové lehké herní myši od Cooler Master
i Zdroj: PCTuning.cz

V úvodu novinky jsem zmínil, že se jedná o cenově dostupné herní myši, což je pravda, protože cena myši Alcor byla stanovena na 35 (960 Kč) a cena modelu Mizar na 45 (1 230 Kč), což není na herní myši zase tolik. Oba modely by měly být k dostání během nadcházejících několika týdnů. 

Zdroj: TZ Cooler Master

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama