mini-pc-s-cipy-broadwell-prijdou-ve-4-ctvrtleti
Novinka Mini-PC s čipy Broadwell přijdou ve 4. čtvrtletí

Mini-PC s čipy Broadwell přijdou ve 4. čtvrtletí

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

21. 2. 2014 14:00

Novinkami budou i nové výstupy, bezdrátové technologie a možnost použití SSD i klasického plotnového disku najednou.

Reklama

Další generace (Broadwell) procesorů Intel, která bude stavět na současné architektuře Haswell, ale nižším (14nm) výrobním procesu, by měla přijít koncem roku. Tento časový údaj potvrzuje i nová informace ohledně malých počítačů Intel NUC, která se dostala na internet ve formě dvou obrázů z prezentace. Vedle nových procesorů budou nově mít podporu 3 displejů a dvou pevných disků.

Mini-PC s čipy Broadwell přijdou ve 4. čtvrtletí
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro běžné uživatele zde bude platforma Rock Canyon. Tyto počítače budou vybaveny procesory Core i3 nebo i5, výstupem mini-HDMI a mini-DisplayPort s podporou 4K rozlišení, pozici pro 2,5palcový disk a ještě rozhraní M.2 pro malé SSD. Samozřejmostí bude USB 3.0, zvukový vstup/výstup nebo možnost integrace infračerveného snímače.

Integrovány budou bezdrátové technologie Bluetooth, WiFi, NFC a také bezdrátové nabíjení dalších zařízení, které to podporují. Poslední dvě zmíněné budou formou výměnného víka počítače.

Mini-PC s čipy Broadwell přijdou ve 4. čtvrtletí
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro firemní sféru budou Intel NUC o něco později. Procesory zde budou zejména podporovat technologie pro šifrované spojení, vzdálené ovládání a další, které jsou potřebné ve společnostech. Mini-HDMI zde bude nahrazeno druhým mini-DisplayPort výstupem a přijdou a možnost bezdrátového nabíjení.

Novinky vypadají zajímavě a jsme zvědavi, jak dopadne samotný Broadwell.

Zdroj: FanlessTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama