gigabyte-j1900n-d3v-jeste-lepsi-mini-itx-deska-se-ctyrjadrem
Novinka Gigabyte J1900N-D3V: Ještě lepší mini-ITX deska se čtyřjádrem

Gigabyte J1900N-D3V: Ještě lepší mini-ITX deska se čtyřjádrem

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

19. 2. 2014 11:30 2

Mini-ITX deska s pasivně chlazeným čtyřjádrovým procesorem a dvěma Ethernety si určitě nějaké uplatnění najde. Škoda, že má jen dva SATA konektory.

Reklama

Nedávno uvedl Gigabyte podobnou desku s dvoujádrovým Celeronem a nižší výbavou. Stejnou desku uvedlo i MSI a Biostar. Gigabyte ale představil i vyšší model, který má více vstupů/výstupu a také rovnou čtyřjádrový procesor. Tím je SoC čip Celeron J1900 se čtyřmi jádry, integrovanou grafikou a 2MB cache pamětí L2. Základní frekvence je 2 GHz, Turbo pak 2,42 GHz. Celý čip si pak řekne o 10 W a je chlazen pasivně.

Gigabyte J1900N-D3V: Ještě lepší mini-ITX deska se čtyřjádrem
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro celkových 8 GB operační paměti DDR3 jsou zde dva notebookové SO-DIMM sloty, pro rozšiřující karty mini-PCIe 2.0 ×1, pro další disky dva porty SATA 3 Gb/s a pro normální karty ještě PCI slot. Deska je napájena klasickým 24pinovým konektorem, procesor 4pinovým.

Na zadním panelu najdeme dva konektory PS/2 pro myš a klávesnici, dva sériové porty, VGA a DVI výstupy, čtyři USB 3.0, dva gigabitové Ethernety a zvukové vstupy/výstupy. Cena a dostupnost není známa.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama