toshiba-uvede-5tb-pevny-disk-se-128mb-cache-pameti
Novinka Toshiba uvede 5TB pevný disk se 128MB cache pamětí

Toshiba uvede 5TB pevný disk se 128MB cache pamětí

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

14. 2. 2014 06:00 6

Po uvedení 6TB disků od některých výrobců vznikla mezi nimi a dosud nabízenými 4TB modely mezera. Tu někteří výrobci, jako třeba Toshiba, nyní zaplňují.

Reklama

S kapacitami pevných disků to jde zase nahoru. Velký skok učinila společnost HGST, neboli Hitachi nyní již patřící Western Digital, když uvedla 6TB pevný disk se 6 plotnami po 1 TB a naplněný héliem místo běžného vzduchu. Tuto konkurenci pak dorovnal Seagate se svým 6TB diskem. Ale vznikla zde mezera, kterou nyní zaplnila Toshiba s 5TB modelem taktéž 3,5palcového formátu.

Toshiba uvede 5TB pevný disk se 128MB cache pamětí
i Zdroj: PCTuning.cz

Pevné disky MG04 budou patřit do enterprise segmentu, takže jejich cena nebude nízká. Budou ale dostupné s rozhraním SATA a SAS při maximální teoretické rychlosti rozhraní 6 Gb/s. Plotny se budou točit rychlostí 7200 otáček za minutu a v pouzdře jich bude pět, každá s kapacitou 1 TB. Verze s rozhraním SAS bude mít vyrovnávací paměť o velikosti 64 MB, SATA model rovnou 128MB. Nové 5TB disky MG04 od Toshiby budou uvedeny ještě během února.

A na jaké kapacitě jste vy? V současnosti cenově nejlépe vycházejí 3 a 4TB disky, které jsme vám nedávno přinesli ve srovnávacím testu.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama