video-noveho-ultrabooku-lenovo-thinkpad-x1-carbon
Novinka Video nového ultrabooku Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Video nového ultrabooku Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 2. 2014 15:00

Nová verze ultrabooku Lenovo ThinkPad X1 Carbon, který se pyšní titulem nelehčího 14palcového ultrabooku současnosti, byla představena již v rámci veletrhu CES 2014.

Reklama

Jedná se o lehký 14palcový ultrabook, který je určen především k použití pro pracovní a profesionální účely. Jen pro připomenutí, ultrabook se pochlubí velice tenkou a lehkou konstrukcí, která je tvořena z karbonu (uhlíkových vláken). Oproti předchozí generaci se nový model pochlubí možností ovládání hlasem a gesty. Hlasem si tedy můžete například spouštět e-mailového klienta, prohlížeč a další funkce. 

 Video nového ultrabooku Lenovo ThinkPad X1 Carbon
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě toho je nový ultrabook vybaven tzv. adaptivní klávesnicí, která má formu dotykového displeje a je umístěna nad běžnými klávesami. Tato klávesnice slouží k ovládání různých funkcí právě běžících aplikací a může měnit svoji formu. K dostání by měly být dvě verze notebooku nebo spíše jeho 14palcového displeje a to buď s TN panelem a rozlišením 1 600 × 900 obrazových bodů, nebo IPS typem panelu s rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů. Kromě toho se dočkáme procesoru Intel Core i7 4. generace a 8 GB RAM pamětí. 

Všechny nové vymoženosti tohoto profesionálního lehkého ultrabooku jsou k vidění v prezentačním videu výše. Ultrabook měl být původně k dostání již na konci ledna, podle oficiálního obchodu Lenovo se ale nové verze dočkáme až v horizontu 4-5 týdnů. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama