asus-s1-kapesni-projektor-na-cesty
Novinka Asus S1: Kapesní projektor na cesty

Asus S1: Kapesní projektor na cesty

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

12. 2. 2014 10:00

Projektor bez problémů strčíte do kterékoliv tašky a moc místa vám nezabere. Pro základní prezentace postačuje, ale na kvalitní filmy to není. Vsází především na mobilitu.

Reklama

Úhlopříčky mobilních zařízení stále rostou, ale i tak můžete zatoužit po něčem ještě větším. A pokud s tím chcete cestovat, volba padne asi na projektor. Jeden cestovní projektor kapesní velikosti představil Asus a nazývá se S1. Dle parametrů sice nejde o žádný zázrak, na kterém byste mohli sledovat Blu-ray filmy, ale na prezentace či jen ukázku fotografií či videí, kde není důraz na detaily, také postačí.

Asus S1: Kapesní projektor na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz

Projektor má rozměry 110,5 × 102 × 30,7 mm a váží 342 gramů. Velikostí by se dal přirovnat k 7palcovému tabletu, který byste na výšku rozpůlili. Rozlišení 0,3” DLP snímače je 845 × 480 pixelů a o zdroj světla se R/G/B LED podsvícení, jehož svítivost je 200 lumenů. Kontrast by měl dosahovat hodnoty 1000:1.

Asus S1: Kapesní projektor na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz
Asus S1: Kapesní projektor na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz

V projektoru je mimo 2W reproduktoru zabudovaná také 6000mAh baterie. Z té je možné nabíjet mobilní zařízení při promítání. Dle výrobce je možné promítat 3 hodiny s jasem 50 lumenů nebo 1,8 hodiny na 70 lumenů. To sice oproti plným 200 lumenům není moc, ale asi to stačí, však Samsung Galaxy Beam, chytrý telefon s integrovaným projektorem, měl jen 15 lumenů.

K projektoru lze připojit počítače a mobilní zařízení skrze HDMI/MHL. Jinou konektivitu nenabízí. Cena projektoru Asus S1 je 8 490 Kč a začne se u nás prodávat v polovině února.

Zdroj: TZ Asus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama