kingston-predstavil-sve-nove-sdhc-sdxc-uhs-i-pametove-karty
Novinka Kingston představil své nové SDHC/SDXC UHS-I paměťové karty

Kingston představil své nové SDHC/SDXC UHS-I paměťové karty

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 2. 2014 13:00 6

Vzhledem k tomu, že trh s paměťovými kartami Secure Digital je poměrně stabilní, většina výrobců si může dovolit poměrně často vydávat nové karty tohoto typu. Podobně tomu je i u společnosti Kingston.

Reklama

Ta nyní odhalila novou sérii svých paměťových karet, které splňují rychlostní standard UHS-I U3, neboli Ultra High-Speed Bus, Speed Class 3, který zaručuje rychlost čtení a zápisu minimálně 30 MB/s. Nová řada SD karet od Kingston navíc tento standard výrazně převyšuje, protože nabídne rychlost zápisu až 80 MB/s a čtení až 90 MB/s. 

Kingston představil své nové SDHC/SDXC UHS-I paměťové karty
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové SDHC/SDXC UHS-I U3 karty od Kingston by měly být navíc k dostání v kapacitách 16, 32 a 64 GB. Tím je zajištěn dostatek prostoru, jak pro focení, tak pro nahrávání videa. Karty jsou díky vysoké rychlosti i kapacitě vhodné dokonce i pro natáčení 4K obsahu, neboli videa v UHD rozlišení (3840 × 2160 pixelů). 

Karty mají mimo jiné vestavěny také ochranné přepínače, které zabraňují ztrátě dat při jejich zápisu. Co se týče souborových systémů, které karty využívají, SDHC modely s kapacitou 16 a 32 GB jsou založeny na souborovém systému FAT32, zatímco 64GB SDXC karta využívá systém exFAT (FAT64). 

Kingston představil své nové SDHC/SDXC UHS-I paměťové karty
i Zdroj: PCTuning.cz

Zajímavostí jsou také solidní pracovní teploty, při nichž mohou paměťové karty fungovat. Ty se mohou pohybovat od -25 do 85 °C. Karty lze navíc skladovat při minimální teplotě -40 °C, aniž by hrozilo jejich poškození. Jediné, co Kingston zatím o svých nových SDHC/SDXC UHS-I Class 3 paměťových kartách neodhalil, je jejich cena. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama