sapphire-predstavil-prvni-pasivne-chlazenou-grafickou-kartu-ze-serie-ultimate-r
Novinka SAPPHIRE představil první pasivně chlazenou grafickou kartu ze série ULTIMATE R

SAPPHIRE představil první pasivně chlazenou grafickou kartu ze série ULTIMATE R

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 1. 2014 15:00 1

Společnost SAPPHIRE Technology dnes představila svoji první zcela pasivně chlazenou grafickou kartu ze série Radeon R7.

Reklama

Karta byla nazvána ULTIMATE R7 250 a je to první grafická karta série Radeon R7, která je chlazena zcela pasivně, tedy bez použití ventilátorů. Pasivní chladič je založen na kombinaci hliníkového žebrování a dvojice heatpipe trubic, které odvádějí teplo od základny chladiče. Tato kombinace by měla zajistit dostatečný chladící výkon bez nutnosti využití ventilátorů. Chlazení je tedy maximálně tiché a také spolehlivější, protože chladič není vybaven žádnými pohyblivými částmi.

Karta je určena především pro méně náročné uživatele, kteří vyžadují od své sestavy především tichý provoz. Ideální je například pro instalaci do domácího HTPC systému. Samotná karta má frekvenci jádra 800 MHz a je vybavena 1 GB DDR5 pamětí s frekvencí 1125 MHz a efektivní propustností pamětí 4,5 GB/s. Paměti využívají 128bitovou sběrnici. 

SAPPHIRE představil první pasivně chlazenou grafickou kartu ze série ULTIMATE R
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče výstupů karty, dočkáme se jednoho rozhraní DisplayPort 1.2, portu dual-link DVI-I a jednoho výstupu HDMI 1.4a. K ULTIMATE R7 250 můžeme zapojit více monitorů, či jiných zobrazovacích zařízení, protože má podporu technologie AMD Eyefinity. Dále se dočkáme podpory DirectX 11.1 a operačního systému Windows 8. Pokud vám nestačí výkon jediné grafické karty, můžete jich k základní desce připojit více do konfigurace CrossFireX.

SAPPHIRE ULTIMATE R7 250 by měla být již nyní k dostání u distributorů produktů Sapphire za cenu pohybující se kolem 90 Euro, tedy asi 2 500 Kč.

Zdroj: HardwareHeaven

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama