ek-vyvinulo-montazni-system-bloku-vodniho-chlazeni-pro-apu-amd
Novinka EK vyvinulo montážní systém bloku vodního chlazení pro APU AMD

EK vyvinulo montážní systém bloku vodního chlazení pro APU AMD

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 1. 2014 11:00 4

Slovinská společnost EK Water Blocks vyvinula nový montážní systém pro umístění bloku vodního chlazení na APU AMD. Tento montážní systém lze bohužel využít pouze při oddělání IHS (integrovaného rozptylovače tepla). 

Reklama

Nový montážní systém byl nazván EK-Supremacy PreciseMount Add-on Naked APU a byl speciálně navržen pro APU od AMD. Je určen k připevnění bloku vodního chlazení na APU architektury Richland, Kaveri a LLano a využít ho lze pouze při oddělání horního chladícího krytů.

EK vyvinulo montážní systém bloku vodního chlazení pro APU AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Oddělání samotného tepelného rozptylovače, nebo chcete-li chladícího krytu APU, není úplně snadnou záležitostí, proto je i samotný montážní systém určen spíše odborníkům. To zejména proto, že při neopatrném odstraňování je možné poškodit samotný čip. Nepokoušejte se odstranit IHS z procesorů, využívajících socket AM3+ a to včetně procesorů série FX, Phenom II, Thuban, Zambezi, Vishera a Centurion. Tyto procesory totiž mají IHS pevně připájeno k samotnému čipu. 

Ale vraťme se k samotnému montážnímu systému. Ten se skládá ze čtyř šroubovacích, které lze přidělat na základní desku a následně je osadit jedním z bloků vodního chlazení ze série EK Supremacy. K dispozici jsou také plastové čepičky, kterými lze následně konce nožiček na spodní straně desky zakrýt.

EK vyvinulo montážní systém bloku vodního chlazení pro APU AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Cena tohoto montážního systému byla stanovena na 4,01 €, což je přibližně 110 korun. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama