windows-7-jsou-zpet-u-hp-a-jeste-s-az-150dolarovou-slevou
Novinka Windows 7 jsou zpět. U HP a ještě s až 150dolarovou slevou

Windows 7 jsou zpět. U HP a ještě s až 150dolarovou slevou

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

22. 1. 2014 15:00 15

Všechny nové počítače, notebooky nebo destkopy, jsou dnes prodávány jen a pouze s Windows 8. Společnost HP využila velkého zájmu, kdy uživatelé chtějí stále starší Windows 7 a připravila si lákavou nabídku.

Reklama

Jak jistě všichni naši čtenáři ví, okolo Windows 8 a Windows 8.1 je opravdu velký rozruch. Ten začal hlavně po té, co si uživatelé dozvěděli, že zmizí nabídka a tlačítko Start. To je nyní nahrazeno „Moderním prostředím“ (Modern UI), ale některým nevyhovuje a stále bojují za starou nabídku Start, která zde byla od prvních Windows s grafickým rozhraním.

Windows 8.1 sice tlačítko jako takové vrátily, stále funguje po novém. A o nové verzi systému Microsoft opět hlásá, že se opravdu vrátí ke staré nabídce. Minimálně by mělo být na výběr.

Windows 7 jsou zpět. U HP a ještě s až 150dolarovou slevou
i Zdroj: PCTuning.cz

Celkem velkého nezájmu o Windows 8/8.1 nyní využívá společnost HP. Ta umožnuje koupit si jejich produkt se systémem Windows 7, místo nových osmiček a ještě k tomu můžete dostat slevu. A to až 150 dolarů (3 700 Kč). Tedy pokud bydlíte v Americe. My máme jako vždy smůlu. Ale jak to tak bývá, ve skutečnosti žádná není. Cena vychází stejně, jako s Windows 8. Prezentace této akce zní: „Windows 7 jsou zpět. Díky vysoké žádanosti.“

Připomeňme jen, že podobná situace nastala i po uvedení Windows Vista. Tento systém byl totiž velmi nestabilní na určitém hardwaru a také náročný na systémové požadavky. Výrobci v té době tedy nabízeli downgrade na Windows XP, což mnoho uživatelů využilo. Nyní nic takového není a Microsoft tlačí prosazení nejnovějšího systému, což se lidem nelíbí. V dubnu také už zcela definitivně skončí podpora Windows XP. (To jsem na to zvědav)

Windows 7 jsou zpět. U HP a ještě s až 150dolarovou slevou
i Zdroj: PCTuning.cz

HP se touto akcí zbaví nakoupených licencí Windows 7, zvýší si prodeje a v očích spotřebitelů se blýskne jako „ta firma, která naslouchá uživatelům a prodává jim, co chtějí.“

Když se i velká firma, jako je HP, vrací ke staršímu systému, asi je opravdu něco špatně. Třeba se přidají i další výrobci a ukážou tak, že si Microsoft nebude dělat, co chce. To vše jen proto, že Windows jsou „jediným“ operačním systémem.

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama