pro-stare-kabini-bude-uvedena-nova-patice-am1
Novinka Pro staré Kabini bude uvedena nová patice AM1

Pro staré Kabini bude uvedena nová patice AM1

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

21. 1. 2014 15:00 5

Současné APU Kabini dostanou svojí vlastní patici. Zájemci o úsporné počítače tak budou mít možnost zvolit si procesor nezávisle na desce.

Reklama

Pro pomalu končící procesory Kabini, bude nakonec vlastní patice. O původně označovaném socketu FS1b se nějakou dobu mluvilo a existovaly také fotografie základních desek, které tuto patici měly. Nyní se dočkala i oficiálního pojmenování. Bude se jmenovat AM1, což je po AM2, AM2+, AM3 a AM3+ krok o několik let zpět, ještě před obstarožní a první verzi AM2.

Pro staré Kabini bude uvedena nová patice AM1
i Zdroj: PCTuning.cz

Prozatím všechny desky s procesory Kabini, měly procesor přímo připájený. Nová patice AM1 by se pravděpodobně mohla dále používat i pro APU Beema, která letos nahradí právě Kabini. Pokud se na desku podíváme, nenajdeme zde žádný čipset. Tyto typy procesorů jsou již typu SoC a vše je v nich tedy integrováno.

První modely, které pro AM1 budou v březnu uvedeny, jsou A4-5350, A4-3850 a E1-2650. Všechny čipy mají maximální spotřebu 25 W, verze A4 jsou čtyřjádrové, E1 pak dvoujádrová. Ohledně frekvencí, E4-5350 má 1,6 GHz, E4-3850 běží na 1,3 GHz a E1-2650 má takt 1,45 GHz.

AMD pravděpodobně chce využít příležitosti konkurovat procesorům Intel Bay Trail-D, ale zároveň dát uživatelům vlastní možnost volby procesoru, místo několika desek s procesory připájenými.

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama