msi-predstavilo-ac-verzi-zakladni-desky-z87-mpower-max-s-wi-fi-a-bluetooth
Novinka MSI představilo AC verzi základní desky Z87 MPower MAX s Wi-Fi a Bluetooth

MSI představilo AC verzi základní desky Z87 MPower MAX s Wi-Fi a Bluetooth

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

21. 1. 2014 13:00 1

MSI chystá vydání AC verze své high-end základní desky Z87 MPower MAX, která bude nově vybavena možností bezdrátového připojení pomocí Wi-Fi. 

Reklama

Z názvu je patrné, že deska umožňuje připojení k internetu či síti za pomoci bezdrátového připojení Wi-Fi standardu 802.11 ac. Vyjímatelný modul, který se stará o provoz Wi-Fi a Bluetooth, zvládne pracovat v obou pásmech, tedy 2,4 GHz i 5 GHz. Díky tomu je možné provozovat bezdrátové připojení k internetu rychlostí až 867 Mb/s v 5GHz pásmu. K desce jsou dodávány dvě antény sloužící k přijímání Wi-Fi signálu. Kromě Wi-Fi se dočkáme také zmíněné bezdrátové technologie Bluetooth 4.0. 

MSI představilo AC verzi základní desky Z87 MPower MAX s Wi-Fi a Bluetooth
i Zdroj: PCTuning.cz

Zbytek specifikací se nikterak neliší od původní verze Z87 MPower MAX. Deska MAX AC je stejně jako její předchůdkyně založená na čipové sadě Intel Z87 a vybavena 20fázovým VRM, které se stará o napájení procesoru. Procesor je možné umístit do patice LGA1150. Pro připojení DDR3 pamětí lze využít čtyři sloty DIMM. Na desce dále nalezneme tři sloty PCI-Express 3.0 x16 a čtyři PCI Express 2.0x1. Pro připojení pevných disků a SSD je deska vybavena celkem osmi porty SATA III (6 Gb/s), z nichž je šest umístěno přímo na PCH.

MSI představilo AC verzi základní desky Z87 MPower MAX s Wi-Fi a Bluetooth
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě Wi-Fi se lze k internetu připojit pomocí ethernetového  gigabitového portu, který využívá integrovanou síťovou kartu Killer E2205. Na zadním panelu dále nalezneme šest portů USB 3.0, dva porty USB 2.0, konektory 8kanálového HD audia (se sluchátkovým zesilovačem) a v neposlední řadě také dvojici rozhraní HDMI a jeden DisplayPort. K dispozici je také klasický konektor PS/2, který poslouží k připojení klávesnice či myši. 

O ceně nové desky se zatím výrobce nezmiňuje.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama