nzxt-uvadi-na-trh-pocitacovou-skrin-h440
Novinka NZXT uvádí na trh počítačovou skříň H440

NZXT uvádí na trh počítačovou skříň H440

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 1. 2014 10:00 4

Společnost NZXT uvádí na trh novou PC skříň ze série H, která nese označení H440 a je osazena novou generací ventilátorů FN V2.  

Reklama

Nejprve si představme zevnějšek skříně. H440, stejně jako všechny skříně H série, se drží motta "v jednoduchosti je síla". Celkový design je tedy poměrně jednoduchý, ale velice elegantní a moderní. Vzhled je založen na rovných plochách, společně s oblými hranami. K dispozici budou dvě barevné kombinace skříně. První kombinuje černou a červenou barvu, zatímco druhá nabídne bílý nástřik panelů v kombinaci s černými prvky. Nutno dodat, že na levém bočním panelu nalezneme obdelníkové okno bočnice, skrze které se můžete kochat instalovanými komponentami. Konstrukce H440 je vyrobena z pevné SECC oceli, přičemž některé prvky jsou vytvořeny z ABS plastu. Rozměry šasi jsou 220mm × 510mm × 475.3mm a její hmotnost činí 9,75 kg.

NZXT uvádí na trh počítačovou skříň H440
i Zdroj: PCTuning.cz

NZXT učinilo poměrně odvážný krok tím, že u modelu H440 zcela odstranilo zastaralé a mnohdy nevyužité 5,25 palcové pozice pro instalaci optických mechanik, čímž vzniknul větší prostor pro instalaci pevných disků a dalších komponent. Interiér nabídne spoustu prostoru pro instalaci komponent a byl speciálně navržen pro jejich snadnou instalaci. 

NZXT uvádí na trh počítačovou skříň H440
i Zdroj: PCTuning.cz

Základní desku lze umístit na držák, který nabídne pogumované výřezy sloužící k vedení kabelů. Držák je na jedné straně zahnut, čímž vzniká větší prostor pro vedení většího množství kabeláže. Uvnitř skříně nalezneme čtyři nově navržené ocelové šuplíky, které poslouží pro snadnou montáž harddisků. Podporována je instalace základní desek formátů Mini-ITX, MicroATX, ATX, na které je možné umístit grafické karty o délce až 294 mm (při oddělání HDD klece až 406,2 mm) a chladič CPU o výšce  až 180 mm.

NZXT uvádí na trh počítačovou skříň H440
i Zdroj: PCTuning.cz

Skříň je standardně dodávána se zmíněnými ventilátory nové generace FN V2. Jeden 140 mm ventilátor zajišťuje v zadní části skříně odvod teplého vzduchu, zatímco tři přední 120 mm větráky se starají o sání studeného vzduchu dovnitř šasi. Do předního panelu lze místo těchto tří fanů instalovat radiátor o šířce až 360 mm. Další možnost rozšíření chladícího systému zajišťuje vrchní panel, na který lze přidělat 140 či 120 mm ventilátor či radiátor. 

NZXT uvádí na trh počítačovou skříň H440
i Zdroj: PCTuning.cz

Na vrchní straně čelního panelu je, jak už bývá zvykem, umístěn I/O panel. Ten nabídne kromě dvojice USB 3.0 a dvojice USB 2.0 portů také dva klasické audio konektory. 

Obě barevné varianty skříně budou brzy k dispozici za cenu 109 € (3 000 Kč). Zmíněné FN V2 ventilátory budou samostatně prodejné a to za cenu 8,99 € (250 Kč) za 120 mm variantu a 9,99 € (275 Kč) za 140 mm verzi. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama