pocketbook-basic-2-ctecka-elektronickych-knih-pro-nenarocne
Novinka PocketBook Basic 2 – čtečka elektronických knih pro nenáročné

PocketBook Basic 2 – čtečka elektronických knih pro nenáročné

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

10. 1. 2014 13:00

Společnost PocketBook přichází se svoji novou čtečkou elektronických knih Basic 2, která je určena především začínajícím a nenáročným čtenářům.

Reklama

Ale nebojte se, jedná se o plnohodnotnou čtečku elektronický knih, která je vybavena E Ink displejem s velikostí úhlopříčky 6 palců a rozlišením 800 × 600 pixelů. Díky využití technologie elektronického inkoustu lze na zařízení číst prakticky kdekoliv a v téměř jakýchkoliv světelných podmínkách. Díky jednoduchému prostředí a nízké ceně je vhodná především pro začínající čtenáře. 

PocketBook Basic 2 – čtečka elektronických knih pro nenáročné
i Zdroj: PCTuning.cz

V útrobách čtečky nalezneme 1 GHz procesor, kterému sekunduje 256 MB operační paměti. Tato kombinace by měla při čtení zaručit plynulé otáčení stránek. Uvnitř zařízení je integrována vnitřní paměť s kapacitou 4 GB, kterou lze v případě nutnosti dále rozšířit pomocí micro SD karty až o 32 GB.  

Další výbavou čtečky je možnost připojení k internetu pomocí Wi-Fi, díky kterému si můžete stahovat další elektronické knihy bez nutnosti připojení k PC. Dále můžete používat přeinstalovanou aplikaci ReadRate, pomocí které je možné sdílet své dojmy z přečtených knih na sociálních sítích.

PocketBook Basic 2 – čtečka elektronických knih pro nenáročné
i Zdroj: PCTuning.cz

K dispozici budou dvě barevná provedení této čtečky a to bílé a šedivé. Rozměry e-readeru jsou 174,4 × 114,6 × 8,3 mm a jeho hmotnost činí 188 g. Podporována je celá škála formátů, včetně nejběžnějších formátů jako je PDF, EPUB, FB2, DOC, DOCX, TXT a MOBI 

O dostatečnou výdrž se postará integrovaná 1300 mAh Li-Ion. Předběžná cena nové čtečky Basic 2 byla stanovena na 2 199 Kč. Na trh by se potom měla dostat na přelomu ledna a února. 

Zdroj: TZ PocketBook

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama