intel-core-i5-4460s-quad-core-cpu-s-frekvenci-2-9-ghz
Novinka Intel Core i5-4460S – Quad-core CPU s frekvencí 2,9 GHz

Intel Core i5-4460S – Quad-core CPU s frekvencí 2,9 GHz

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 1. 2014 08:00 7

V poslední době je slyšet pouze o nejvýkonnějších a energeticky nejúčinnějších procesorech Intel. Poněkud v pozadí jsou se ale "rodí" spotřebitelsky atraktivnější procesory.

Reklama

Okolo těchto CPU se už takový "humbuk" nedělá a proto mnohdy uniknou pozornosti většiny zákazníků. Jedním z těchto procesorů je chystaný Core i5-4460S. Bude se jednat o plnohodnotné čtyřjádro, kterému bude "bohužel" chybět podpora Hyper-Threading, což znamená, že procesor nebude disponovat osmi logickými jádry.

To ale procesoru nikterak neubírá na atraktivitě, protože i přes absenci 8 threadů, bude mít Intel Core i5-4460S rozhodně co nabídnout a doufejme, že i za rozumnou cenu. Ale vraťme se ke specifikacím chystaného modelu. CPU má zmíněná čtyři jádra taktovaná na frekvenci 2,9 GHz, což je o 100 MHz více než nabídne současný Haswell procesor Core i5-4440S. 

Intel Core i5-4460S – Quad-core CPU s frekvencí 2,9 GHz
i Zdroj: PCTuning.cz

Procesor dále disponuje 6 MB L3 vyrovnávací paměti (cache) a jeho TDP je solidních 65 W. Uvnitř CPU by měl být integrován také grafický čip Intel HD 4600, který zajistí chod PC s tímto procesorem bez nutnosti nákupu grafické karty. Intel zatím neodtajnil žádné skutečnosti o tomto procesoru. Jeho existence byla totiž omylem odhalena díky seznamu základních desek od společnost ASRock a jimi podporovaných procesorů. 

Kdy chystaný procesor spatří světlo světa, zatím není jasné. 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama