ces-2014-intel-dualos-okamzite-prepinani-androidu-a-windows-na-jedinem-pocitaci
Novinka CES 2014: Intel DualOS – okamžité přepínání Androidu a Windows na jediném počítači

CES 2014: Intel DualOS – okamžité přepínání Androidu a Windows na jediném počítači

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

7. 1. 2014 11:00 1

Intel představil technologii DualOS, která umožňuje běh systému Android a Windows na stejném hardwaru a okamžitě mezi nimi přepínat, bez nutnosti restartu.

Reklama

Poslední pokusy mít v jednom počítači Android i Windows, byly od Asus ve formě modelu Transformer Book Trio. To ale nebylo zrovna šťastné spojení, protože v odnímatelném tabletu byl jen Atom s Androidem, v klávesnici pak Core i5 s Windows 8. Nyní Intel přišel s technologií, která umožní běh obou systému na jedné hardwarové platformě. Nemusíte nic restartovat, ani ukončovat rozdělanou práci. Zatímco pracujete v jednom systému, druhý je uspaný na pozadí. Jedním tlačítkem pak oba systémy můžete rychle a hladce přepnout. Přepnutí proběhne do 10 vteřin.

Prvním zařízení s DualOS je Transformer Book Duet (TD300) od Asusu. Tento hybrid má odnímatelný 13,3palcový IPS displej s rozlišením 1920 × 1080 pixelů a klávesnicový dok. Klávesnice, zdá se, tentokrát nemá vlastní baterii, ale místo ní je zde klasický 1TB pevný disk. Nabízí ale rozšířenou konektivitu, třeba dvě USB 2.0, jedno USB 3.0, Ethernet, HDMI 1.4 a zvukový vstup/výstup.

CES 2014: Intel DualOS – okamžité přepínání Androidu a Windows na jediném počítači
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Tabletová část pak nese všechen ostatní hardware. Najdeme zde procesor Intel Core i5 nebo i7, 4 GB operační paměti, až 128 GB SSD, WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0, čtečku micro-SD karet a výstup na sluchátka. Baterie, která je tentokrát pravděpodobně jen v tabletu, by měla vystačit na 5 hodin používání Windows 8.1 a 6 hodin Androidu 4.2.2. Celková váha tabletu s klávesnicí je 1,9 kilogramu. Cena oznámena nebyla, ale pravděpodobně nebude úplně nízká.

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama