ces-2014-mushkin-predstavil-svoje-nove-ssd-disky-prospec
Novinka CES 2014: Mushkin představil svoje nové SSD disky ProSpec

CES 2014: Mushkin představil svoje nové SSD disky ProSpec

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 1. 2014 06:00

Zajímavá Vás co si pro CES 2014 přichystal známý výrobce kvalitních paměťových zařízení, společnost Mushkin? Je to řada SSD disků.

Reklama

Firma Mushkin na CES 2014 oznámila uvedení na trh své nové řady SSD disků, určených především pro podnikové a průmyslové užití. Tato řada nese označení ProSpec a klade důraz především na rychlost a bezpečnost dat.

Jedná se o 2,5 palcové SSD disky založené na SandForce SF-2500 řadičích, využívající MLC NAND flash paměťové čipy. Připojit je lze pomocí SATA III (6 Gb/s) rozhraní a jsou samozřejmě kompatibilní i se staršími typy SSD rozhraní. Pro bezpečnost dat je u všech disků této řady využito 128-bitové hardwarové AES šifrování.

CES 2014: Mushkin představil svoje nové SSD disky ProSpec
i Zdroj: PCTuning.cz

Výkon vyjádřený rychlostí náhodného čtení dosahuje hodnoty 80 000 IOPS, zatímco náhodný zápis může dosahovat 42 000 IOPS. Běžná rychlost čtení se pohybuje okolo 560 MB/s, přičemž rychlost zápisu je o něco nižší. K dispozici budou disky s kapcitou od 100 do 480 GB. ProSpec disky disponují ochranou technologií Power Safe Technology, která zajišťuje ochranu dat při přerušení dodávky elektrické energie.

CES 2014: Mushkin představil svoje nové SSD disky ProSpec
i Zdroj: PCTuning.cz

Dočkáme se také podpory TRIM, S.M.A.R.T a dalších běžných funkcí. Disky splňují certifikace RoHS, FCC a CE. Nutno dodat, že se na všechny modely vztahuje také tříletá záruka od výrobce.

Zdroj: LegitReviews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama