inno3d-oznamilo-vydani-graficke-karty-ichill-geforce-gtx-780-ti-s-chladicem-accelero-hybrid
Novinka Inno3D oznámilo vydání grafické karty iChill GeForce GTX 780 Ti s chladičem Accelero Hybrid

Inno3D oznámilo vydání grafické karty iChill GeForce GTX 780 Ti s chladičem Accelero Hybrid

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 1. 2014 06:00 1

Nová grafická karta od Inno3D s poměrně krkolomným označením Inno3D iChill GeForce GTX 780 Ti Black Series Accelero Hybrid by měla v nejbližších dnech spatřit světlo světa.

Reklama

Tento chladič je hybridem mezi vzduchovým a vodním systémem chlazení. Je tedy kombinací vzduchového chladiče, který je přidělán na samotné PCB v kombinaci a AiO kapalinového chladiče, jehož radiátor lze umístit do skříně. Díky tomuto All-in-One řešení má karta dvojnásobný chladící výkon a měla by být až 9 × tišší než referenční model GTX 780 Ti.

Inno3D oznámilo vydání grafické karty iChill GeForce GTX 780 Ti s chladičem Accelero Hybrid
i Zdroj: PCTuning.cz

Samotný chladič je vybaven ventilátorem, který ochlazuje výhradně kritické oblasti PCB, jako jsou VRAM paměti a VR modul. Jedná se o Black Edition variantu, což znamená, že jak kryt chladiče, tak PCB jsou vyvedeny v černé barvě. Uvnitř krytu Accelero Hybrid chladiče je potom namontována základna AiO systému vodního chlazení, která se stará hlavně o ochlazování GPU a od níž je teplo odváděno do radiátoru. Ten může být dále ochlazován za pomoci 120 mm PWM ventilátoru. Kartu je díky AiO řešení snadné nainstalovat, používat a také udržovat.  

Běžné systémy vodního chlazení je poměrně složité sestavit a především se jedná o dosti nákladnou záležitost. Proto je mnohdy jednoduší zakoupit již hotový systém vodního chlazení, což nám v tomto případě výrobce zajišťuje tím, že kartu již osadil Accelero Hybrid chlazením. Nezbývá než uvést specifikace samotné karty, které zahrnují frekvenci jádra 1085 Mhz, frekvenci pamětí 7280 Mhz a 2880 CUDA jader. 3GB GDDR5 pamětí využívají 384-bitovou paměťovou sběrnici. 

Inno3D oznámilo vydání grafické karty iChill GeForce GTX 780 Ti s chladičem Accelero Hybrid
i Zdroj: PCTuning.cz

Přesto, že karta disponuje poměrně sofistikovaným systémem chlazení, výrobce slibuje její nízkou cenu, která by se měla pohybovat okolo 888 dolarů, což je necelých 18 000 Kč. 

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama