27-aio-pc-s-android-od-acer-miri-do-evropy
Novinka 27" AiO PC s Android od Acer míří do Evropy

27" AiO PC s Android od Acer míří do Evropy

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 1. 2014 12:00 4

Na evropský trh míří 27 palcový All-in-One počítač od Acer, který je zajímavý především tím, že je založen na operačním systému Android 4.2.2 Jelly Bean.

Reklama

Jedná se poměrně o raritu, protože většina AiO systémů s dotykovým displejem je vybavena operačním systémem Windows 8 od Microsoft. Ale vraťme se k samotnému zařízení, to nese označení TA272HUL a je vybaveno 27" displejem s AHVA typem panelu. Displej nabídne rozlišení 2560 × 1440 pixelů a má vynikající pozorovací úhly 178° v obou směrech. 

Mozkem PC je procesor, nebo spíše SoC NVIDIA Tegra 4 s frekvencí 1,8 GHz. K dispozici jsou také 2 GB RAM pamětí, společně s 16 GB vnitřním úložištěm. Celý systém působí jako běžný Android tablet, s tím rozdílem, že má velkou obrazovku, nelze ho držet v ruce a nemá integrovanou baterii. Pro pohodlnější ovládání PC je stojan monitoru možné naklonit do různých úhlů. Dá se tedy říct, že se jedná o jakýsi hybrid tabletu a AiO systému.

27" AiO PC s Android od Acer míří do Evropy
i Zdroj: PCTuning.cz

TA272HUL je dále vybaveno dvěma USB 3.0 porty, stereo reproduktory, ethernetovým portem, webovou kamerou, Wi-Fi připojením a také technologií Bluetooth 4.0. Pokud vám nestačí zmíněný 27 palcový displej, lze k PC připojit další zobrazovací zařízení pomocí HDMI a DisplayPort výstupů. 

Acer TA272HUL by měl být v Evropě k dispozici za doporučenou cenu 1 099 dolarů, což je asi 22 250 Kč.

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama