gigabyte-vydava-nove-zakladni-desky-g1-sniper-z5s-a-z5
Novinka Gigabyte vydává nové základní desky G1.Sniper Z5S a Z5

Gigabyte vydává nové základní desky G1.Sniper Z5S a Z5

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 1. 2014 10:00 1

Společnost Gigabyte nyní oficiálně zahájila prodej dvou nových herních základních desek s označeními G1.Sniper Z5S a Z5.

Reklama

V loňském roce bylo po stránce vydávání základních desek na trhu poměrně sucho, což se Gigabyte vydáním těchto dvou desek snaží nyní napravit. I přesto, že se jedná o herní základní desky ze série G1.Sniper, výrobce avizuje, že se nejedná o high-end desky. Desky jsou určeny pro uživatele, kteří si hodlají sestavit výkonné PC za rozumné peníze. Jinými slovy se jedná o desky střední třídy. 

Gigabyte vydává nové základní desky G1.Sniper Z5S a Z5
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedním z hlavních aktiv, které můžou nové desky nabídnout, je například vestavěný zesilovač OP-Amp, který zajišťuje dostatečný výkon audia bez nutnosti dokoupení rozšiřující zvukové karty. Dalším kladem je USB DAC-UP, tedy pozlacený USB 2.0 port, který se postará o bezproblémový chod a napájení jakéhokoliv převodníku z digitálního na analogový signál (DAC). 

Gigabyte vydává nové základní desky G1.Sniper Z5S a Z5
i Zdroj: PCTuning.cz

Aby toho nebylo málo, jsou obě desky vybaveny také Gain Boost technologií, která pomocí přepínačů na desce umožňuje další zesílení audia. Oba nové přírůstky disponují 7.1+2 kanálovým audiem s 115 dB SNR. Co se týče síťového připojení, o to se postará gigabitový ethernetový port, který je řízen pomocí Qualcomm Atheron Killer E2200 čipu. Ten zajišťuje stabilní a rychlý provoz v síti tím, že inteligentně rozděluje šířku pásma. 

Co se specifikací týče, obě desky jsou formátu ATX, jsou založeny na čipové sadě Intel Z87 a jsou určeny pro 4. generaci procesorů Intel Core, které lze připojit do patice LGA 1150. Další specifikace naleznete zde.

Zatím nejsou známy ceny obou představených desek. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama